Zo hard gaat deze Lego McLaren-racewagen met 768 Lego-motortjes

©LEGO

Zo hard gaat deze levensgrote Lego-racewagen
12 september om 21:45

Lego heeft misschien wel de meest bijzondere auto van het jaar laten zien. Eerst had het bedrijf met 3893 legoblokjes al een replica van 60 centimeter gemaakt van de McLaren P1, maar nu is Lego een stapje verder gegaan met een auto op ware grootte die ook echt kan rijden. Zoals te verwachten valt, zitten daar veel meer blokjes in: 342.817 stukjes Lego-Technic.

Om de 'McLaren P1' te laten rijden heeft Lego niet de makkelijke weg gekozen. In plaats van een gewone automotor te installeren, heeft het bedrijf 768 elektrische motortjes van Lego gebruikt. Daarmee kan de auto een indrukwekkende snelheid van bijna 65 kilometer per uur halen. Een stuk minder dan het origineel, maar niet gek voor Lego-motortjes.

Niet alles is van Lego

Hoe hard het bedrijf ook geprobeerd heeft om alles van Lego te maken, ze ontkwamen er niet aan om ook wat andere onderdelen te gebruiken. Zo was een batterij uit een gewone elektrische auto nodig om de motoren te laten werken en zit er een stalen frame met normale wielen op de auto zodat de auto het gewicht van een mens aankan.

Duizenden uren

Helaas kan je de auto niet als bouwpakket kopen bij Lego. Ook zelf maken van honderden sets Lego wordt lastig, want er zijn elf Lego-onderdelen gebruikt die speciaal voor deze auto zijn gemaakt. Bovendien zou je er flink wat tijd in moeten steken, want Lego zelf heeft meer dan 6000 uur aan het design gewerkt. Vervolgens duurde het nog meer dan 2000 uur om de auto in elkaar te zetten.

Lees meer over elektrische auto’s en blijf op de hoogte met onze app.