©Apple

Apple Intelligence op iPhone kan stap in richting van AR-bril van Apple zijn

Apple Intelligence op iPhone kan stap in richting van AR-bril van Apple zijn

16 september om 08:00
Laatste update: 16 september om 08:35

Tijdens de presentatie van de nieuwe iPhones afgelopen maandag deed Apple ook vele nieuwe camerafuncties uit de doeken. Één daarvan zorgt ervoor dat je in de toekomst met je camera in het rond kunt kijken om via Apple Intelligence informatie te krijgen over wat je ziet. Leuk en handig op iPhone, maar helemaal ideaal voor een toekomstige AR-bril van de techgigant.

De nieuwe camerafunctie die gebruikmaakt van Apple Intelligence tovert straks de camera van je iPhone 16 om in een slim hulpsysteem om meer te weten te komen over de omgeving om je heen. Zie je een mooie vogel en wil je weten welke soort het is? Richt je camera erop en je iPhone vertelt het je. Zie je een poster hangen van een evenement waar je naartoe wil, maar heb je geen zin om alle details over te pennen in je agenda? Scan de poster met je camera en je iPhone doet het voor je. 

Erg handig. Maar misschien nog wel veel handiger op het moment dat dezelfde functie in een bril zit, merkt The Verge op. Dan hoef je als je om je heen kijkt niet eerst je telefoon uit je zak te vissen. Een AR-bril (die als het ware een digitale ‘laag’ over de werkelijkheid legt) die hetzelfde kan zou nog veel handiger zijn. En laat Apple daar volgens geruchten nou net aan werken.

Release van AR-bril kan nog jaren duren

Mark Gurman, Apple-analist bij persbureau Bloomberg, schreef eerder dat we niet binnen een paar jaar op de AR-bril van Apple hoeven te rekenen. Toch zou het goed kunnen dat Apple een dergelijke functie in de toekomst naar zo’n bril brengt. Volgens The Verge biedt de aangekondigde functie voor op je iPhone Apple de uitgelezen kans om de functie goed bij te schaven. Op die manier kan Apple het verbeteren in aanloop naar een release van dezelfde functie op een AR-bril. 

Een dergelijke aanpak zou niet geheel nieuw zijn, want Apple bracht jaren voor het verschijnen van de Vision Pro al bepaalde AR-functies naar iPhone. 

Lees meer nieuws over de iPhone 16 en mis niets met onze nieuwsbrief.