iPhone 16 kopen? Deze modellen hebben de langste levertijden

©Apple

iPhone 16 kopen? Dit zijn de levertijden
13 september om 20:30

Je kunt de iPhone 16 sinds vandaag bestellen, dus wordt ook duidelijk hoe lang je moet wachten voordat hij daadwerkelijk op je deurmat ploft. Wil je een Pro-model kopen? Dan wacht je een stuk langer dan bij goedkopere modellen.

Wie een nieuwe iPhone 16 of iPhone 16 Pro wil bestellen, moet rekening houden met uiteenlopende levertijden. Die zijn logischerwijs afhankelijk van de populariteit van de vier modellen, maar ook van de kleur en de opslagruimte. Zoals eigenlijk bij elke nieuwe versie van de iPhone is ook dit jaar het Pro Max-model veruit het populairst en loop je de kans langer te moeten wachten, ongeacht welke kleur je kiest.

Je koopt het duurste model van de iPhone 16 vanaf 1479 euro en als de Pro Max, afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren, op voorraad is bij een van de drie Apple Stores in Nederland (in Amsterdam, Den Haag en Haarlem), kun je hem op de releasedatum van 20 september gewoon ophalen.

iPhone 16 Pro Max

Op het moment van schrijven heb je pech als je een iPhone 16 Pro Max met 256GB wil; alle modellen zijn uitverkocht en kun je op zijn vroegst verwachten op 7 oktober. Ga je voor een maatje groter (512GB), dan kun je nog  in Amsterdam en Den Haag terecht op 20 september, ongeacht welke kleur je kiest.

Hetzelfde geldt voor de 1TB-versie, met uitzondering van de zwarte titanium-uitvoering; die is overal uitverkocht en zul je niet eerder dan 7 oktober in bezit hebben.

iPhone 16 Pro

Ga je voor de iPhone 16 Pro, dan loop je aanmerkelijk minder kans lang te moeten wachten op je toestel. Alleen als je voor de naturel titanium versie met 128GB aan opslagruimte kiest, moet je langer wachten dan 20 september. In dat geval vindt de levering tussen 30 september en 7 oktober plaats.

iPhone 16 en 16 Plus

Het lijkt erop dat er net wat minder vraag is naar de goedkopere modellen. De standaard iPhone 16 en Plus-modellen vind je, ongeacht de kleur en opslagruimte, nog gewoon in een Apple Store en ook levering thuis vindt op plaats op de releasedatum.

Kijk ook onze eerste indruk van de iPhone 16.

Volg meer iPhone-nieuws en ontvang updates op ons WhatsApp-kanaal.