Nieuw scherm voor Huawei's drievoudige vouwtelefoon is duurder dan een hele iPhone 16

©Huawei

Nieuw scherm voor Huawei's drievoudige vouwtelefoon is duurder dan een hele iPhone
13 september om 10:23

Huawei's vouwtelefoon met twee scharnieren is al drie keer zo duur als een normale telefoon, en ook de reparaties gaan door het dak. Als je scherm kapot is, ben je goedkoper uit met een normale premium-smartphone dan een reparatie.

De Huawei Mate X Ultimate Design is er vanaf 19.999 yuan , omgerekend zo'n 2543 euro, werd eerder deze week bekend. Met een beetje extra opslagruimte ligt de prijs al snel op omgerekend 3052 euro. En we weten van van andere vouwtelefoons dat de reparatiekosten wat hoger liggen dan bij traditionele modellen. Zo kost een nieuw scherm voor een Galaxy Fold rond de 500 euro, al betaal je daar de eerst keer slechts 200 euro voor.

Blijkbaar verdubbelt dat bedrag zo'n beetje als je de het aantal scharnieren verdubbelt. Want een nieuw scherm voor de Mate X Ultimate Design kost 7999 yuan, of 1015 euro. Genoeg geld om een Google Pixel 9 Pro van te kopen, of een iPhone 16. En dat is als je het oude scherm ter recycling kan afstaan. Is dat te beschadigd, dan kost een nieuw scherm zelfs 9799 yuan: 1245 euro.

De rest is goedkoper

Om de kosten te drukken verkoopt Huawei zelf een scherm-verzekering, zodat je binnen het eerste jaar na aankoop 3499 yuan betaalt voor een nieuw scherm, 445 euro. De rest van de Mate X Ultimate Design bestaat uit veel goedkopere onderdelen. Zo kost een nieuwe batterij met 499 yuan slechts 64 euro en een nieuwe camera tussen de 269 en 759 yuan, 35 tot 96 euro.

Bang om je nieuwe Huawei te beschadigen hoef je trouwens niet te zijn, want deze Mate XT Ultimate Design, verschijnt voorlopig waarschijnlijk nog niet buiten China.

Lees meer over Huawei en mis niets met onze Bright-app.