©Huawei

Van de prijs voor de Huawei Mate X Ultimate Design lig je twee keer dubbel

Van de prijs voor de Huawei Mate X Ultimate Design lig je twee keer dubbel

10 september om 14:42

Het is officieel: Huawei heeft de eerste dubbel vouwbare smartphone onthuld en deze Mate XT Ultimate Design komt met een enorm prijskaartje. 

Na de aanschaf van een Mate XT is je portemonnee zo leeg, dat je die ook twee kunt opvouwen. De vouwtelefoon is namelijk vanaf 19.999 yuan verkrijgbaar en dat is omgerekend zo'n 2543 euro. Deze prijs stijgt al snel als je er wat extra's bij koopt. Voor 521GB opslagruimte betaal je bijvoorbeeld 21,999 yuan (2798 euro) en voor 1TB betaal je 23.999 yuan (3052 euro).

Het is een flink prijskaartje, maar dat is ook niet verwonderlijk voor 's werelds eerste dubbel vouwbare smartphone. Het toestel vouwt in Z-vorm in en uit elkaar. Helemaal uitgevouwen, heb je de beschikking over een 10.2 inch-scherm. Die blijft actief door een flinke 5600 mAh-accu. De achterkant is gemaakt van leer, in rood of donkergrijs.

Meer specs

Dichtgeklapt kijk je naar een 6,4 inch-scherm, en is het toestel 12,8 millimeter dik. De smartphone biedt verder 16GB werkgeheugen, een 50 megapixel-camera, 12 megapixel-ultragroothoeklens en een 12 megapixel-telelens.

Je hoeft je portemonnee nog niet direct te trekken voor de Mate XT Ultimate Design, want het is onwaarschijnlijk dat het toestel voorlopig buiten China verschijnt.

Lees meer over Huawei, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.