Driedubbel vouwende smartphone Huawei al 2,8 miljoen keer verkocht voor lancering

©techeblog/Huawei

Huawei Mate XT Trifold smartphone al 2,8 miljoen keer verkocht voor lancering
9 september om 11:50
Laatste update: 9 september om 12:19

We willen veel scherm, maar ook een compacte smartphone. De foldables lossen deze hoeftes in en vooral het Flip-model is daarom erg populair. Toestellen als de Samsung Galaxy Z Fold6 zijn de vouwbare telefoons die het grootste schermformaat heeft wanneer het is uitgevouwen. Dat zal vanaf morgen anders zijn.

Huawei was ooit een grote concurrent van Apple op de smartphonemarkt. Dat gevaar is efficiënt gelimiteerd door de maatregelen van de toenmalige regering onder leiding van Trump. In plaats van zichzelf terug te trekken ging het Chinese Huawei aan de slag om sterker dan ooit terug te komen.

Comeback with a Trifold

Dat terugkomen is ze gelukt, niet op de westerse markt maar wel op de eigen Chinese markt. Daar is Huawei weer marktleider en heeft het Apple buiten de top 5 gedrukt. En dat ligt niet aan de prijs, want de Chinese consument betaald bijna net zoveel voor een vlaggenschip van Huawei als die van Apple.

Enkele uren na het event van Apple waar we de nieuwe Apple iPhone 16 zullen gaan zien, heeft Huawei zijn eigen evenement. Hier zal een revolutionair apparaat getoond worden, een smartphone met drie schermen. Men noemt het een Trifold, een scherm met twee vouwen in plaats van één. 

Door deze techniek kan het scherm nog veel groter worden dan de 7,6 inch van de Samsung Galaxy Z Fold6. Uitgevouwen zou de Huawei Mate XT, zoals het toestel zal gaan heten, een formaat hebben van 10.1 inch. En dat is het formaat van een gemiddelde tablet.

Huawei heeft het toestel al beschikbaar gemaakt voor pre-order in de eigen online winkel. Daar staat de teller al op bijna 3 miljoen exemplaren en het toestel is nog niet eens officieel aangekondigd en van een prijs voorzien. Deze prijs zou volgens de geruchten op iets meer dan 2300 dollar liggen. Dat is ontzettend veel geld maar helemaal niet zoveel duurder dan de Samsung Galaxy Z Fold6

Lees meer over Huawei en abonneer je op onze nieuwsbrief