iPhone 16 overslaan? Dit weten we al over de iPhone 17

© iPhone 17

Vergeet de iPhone 16: dit weten we al over de opvolger
11 september om 22:24

Terwijl de iPhone 16 nog maar net is aangekondigd, gonst het al van de geruchten over zijn opvolger. Wat kunnen we verwachten van de verschillende modellen van de iPhone 17? 

Goed nieuws voor de selfie-liefhebbers: alle iPhone 17-modellen krijgen mogelijk een flinke upgrade van de frontcamera. Met 24 megapixels zouden je zelfportretten twee keer zo scherp kunnen worden als met de huidige iPhones. Dat voorspellen de bekende analisten Ming-Chi Kuo en Jeff Pu.

De grotere iPhone 17 Pro Max krijgt een sterk verbeterde telelens, zegt Ming-Chi Kuo. Met 48 megapixels zou deze vier keer zoveel detail vastleggen als de huidige Pro-modellen. Of het kleinere Pro-model dezelfde behandeling krijgt, is nog onzeker.

Meer werkgeheugen

Apple zou de iPhone 17 Pro Max kunnen voorzien van 12 GB aan werkgeheugen. Dat zegt een bekende leaker op het Chinese platform Weibo. Dat is 50 procent meer dan in het huidige topmodel. Dit extra geheugen zou de telefoon sneller maken bij het schakelen tussen apps en bij het gebruik van de nieuwe Apple Intelligence-functies.

Het opvallende vakje bovenaan het scherm, de Dynamic Island, zou op de iPhone 17 Pro Max daarnaast kleiner kunnen worden. Dit komt door veranderingen in het systeem dat je gezicht herkent om de telefoon te ontgrendelen. Dat heeft de analist Jeff Pu achterhaald.

iPhone 17 Air

Er doen ten slotte geruchten de ronde over een geheel nieuw model: de 'iPhone 17 Air'. Deze zou zeer dun worden vergeleken met andere iPhones en een scherm van ongeveer 6,6 inch krijgen.

De dunne iPhone 17 Air zou in de plaats van het Plus-model kunnen komen. Verdere details over het toestel zijn er nog niet, maar de eerste concept-video's zijn er al wel.

Onze eerste indruk van de iPhone 16.

Volg meer iPhone-nieuws en ontvang updates op ons WhatsApp-kanaal.