©Unsplash

Bevestigd: Jony Ive en OpenAI werken samen aan apparaat met AI

Jony Ive en OpenAI werken samen aan apparaat met AI

Vandaag om 09:15
Laatste update: om 13:43

Er zijn al verschillende pogingen geweest en hoewel we ze nog niet helemaal kunnen afschrijven, het is geen groot succes. Toch gaat er weer een bedrijf komen die een apparaat wil maken met AI dat de smartphone gaat vervangen. Deze keer zijn het twee grootheden uit de industrie.

Het gaat hier om Jony Ive en Sam Altman. Eerstgenoemde heeft zijn sporen verdiend bij Apple. Onder Steve Jobs was hij verantwoordelijk voor het ontwerp van onder andere de iMac, iPhone, iPad en andere belangrijke producten. Sam Altman is de man achter OpenAI, het bedrijf dat de markt voor kunstmatige intelligentie op de kop zette met de introductie van ChatGPT.

Gaat het hen wel lukken?

In een interview heeft Jony Ive bevestigd dat hij werkt aan een apparaat dat volledig draait op AI. Eerder gingen er al geruchten dat beide mannen een  apparaat ontwikkelden dat niet op een smartphone gaat lijken.

Met het openbreken van de markt hebben we al heel wat pogingen gezien om een stuk hardware te maken met AI. Veel kleine start-ups maakten hangers die bijvoorbeeld elke interactie met een persoon opnamen en uitschreven.

Deze dame draagt een clip met AI, nooit meer wat van gehoord

Er zijn ook bedrijven met een grotere ambitie. Zo wilde Humane met zijn AI Pin de smartphone overbodig maken, maar dat werd erg slecht ontvangen. De Rabbit R1 wil (op termijn) hetzelfde, maar verpakt het in een iets goedkoper apparaat dat helaas ook niet best is

Andere klasse

Jony Ive en Sam Altman hebben als voordeel dat ze bekend zijn in de industrie en hun sporen verdiend hebben. Met deze ‘legacy’ zal het makkelijker zijn om geld los te krijgen van investeerders. Men verwacht dat dit koppel een miljard aan durfkapitaal moet binnen kunnen halen.

Het profiel van het bedrijf is “a product that uses A.I. to create a computing experience that is less socially disruptive than the iPhone”. Dat bevestigt min of meer dat men werkt aan een apparaat met dezelfde functies als een smartphone maar met een andere vorm.

Om zoiets te ontwikkelen is veel geld belangrijk, maar een goed product bedenken is nog veel belangrijker. Wij zijn verliefd op onze smartphone, we vertrouwen er op en we hebben hem/haar de hele dag nodig. Je moet met wel een heel goed idee komen voordat je zoiets kan vervangen door een ander apparaat. 

Lees meer over AI en abonneer op de nieuwsbrief