Samsung Galaxy Ring nu ook beschikbaar in Nederland en België

©Samsung

Samsung Galaxy Ring nu ook beschikbaar in Nederland en België
Vandaag om 10:58
Laatste update: om 12:09

Wat Samsung betreft wordt dit een Ring to rule them all. De Samsung Galaxy Ring is eindelijk ook in Nederland te verkrijgen voor 449 euro.

Dat is een stevig bedrag voor een ring zonder bling bling. Deze gadget is dan weer niet geschikt om een relatie te bezegelen of om indruk te maken. De Galaxy Ring draait om het meten en bewaken van je fitheid.

Samsung Galaxy Ring

De voornaamste reden voor het aanschaffen van een Samsung Galaxy Ring is het monitoren van een aantal functies in en aan je lichaam. Zo meet de ring je hartslag, bloedzuurstofniveaus, slaapkwaliteit en stressniveaus. Deze gegevens komen terecht in de Samsung Health-app waar je de grafieken en prestaties kunt bekijken.

Dat meten wordt gedaan door hele kleine sensoren die aan de binnenkant van de ring zitten. Daar vind je onder andere een versnellingsmeter en zelfs een huidtemperatuurmeter. De gegevens worden verwerkt in de eerder genoemde app en de gebruiker krijgt feedback in de vorm van  Energy Score en Wellness. Jawel, daar gooit Samsung ook een mooi sausje van AI overheen.

Er zijn ook een aantal functies die niets met je gezondheid te maken hebben, maar wel met bewegingen. Zo maak je met een dubbele tik een handsfree groepsfoto, of zet je je wekker uit. 

Samsung Galaxy Ring passen

Deze ring komt in de maten 5-13, maar dat zegt mij als niet-getrouwde en geen ringdragende mediamaker niets. Daarom biedt Samsung een kit aan met samples van alle maten. Zo kan zelfs ik de juiste maat vinden voor mijn slanke vingers.

Het opladen doe je overigens in een prachtige oplaadcase en er is geen abonnement nodig op een dienst om de gegevens te bekijken en analyseren. Je kunt de ring in de kleuren Titanium Black, Titanium Silver en Titanium Gold kopen voor een bedrag van 449 euro.

Lees hier meer over Samsung en abonneer je op de nieuwsbrief