©Freepik

Je printer krijgt ook AI: dit heb je eraan

Zelfs je printer krijgt nu AI en dat kan best handig zijn

25 september om 22:50

Fabrikant HP introduceert een nieuwe AI-functie voor zijn printers. Met deze toevoeging hoopt HP het printproces te verbeteren en frustraties bij gebruikers te verminderen.

De nieuwe functie, genaamd 'HP Print AI', is sinds deze week beschikbaar in een besloten testfase. Een van de belangrijkste onderdelen is 'Perfect Output'. Deze tool moet het afdrukken van webpagina's verbeteren door ongewenste elementen, zoals advertenties of vreemde opmaak, automatisch te verwijderen.

Foto's en spreadsheets beter afdrukken

Ook belooft HP dat spreadsheets beter worden afgedrukt. Tabellen en grafieken zouden nu op één pagina blijven staan. Daarnaast kan de AI-functie foto's omtoveren tot wenskaarten. Gebruikers kunnen hiervoor eenvoudige opdrachten geven aan de software. Het systeem past vervolgens zelf stijlen en lettertypen toe.

Ook kan het de kwaliteit van afbeeldingen verbeteren en ongewenste elementen verwijderen.

Komt dit naar jouw printer?

Het is nog onduidelijk voor welke printermodellen de nieuwe technologie beschikbaar komt. HP is alvast wel van plan om in de loop van 2025 meer AI-functies toe te voegen. Over welke andere functies het gaat, is nog niet bekend.

Meer nieuws over AI en mis niets met onze Bright-app.