Betaalbare versies Photoshop en Premiere aan de haal met geliefde Google-functie

©Adobe

Betaalbare versies Photoshop en Premiere aan de haal met geliefde Google-functie
Vandaag om 10:10

Adobe heeft nieuwe versies van de betaalbare varianten van Photoshop en Premiere aangekondigd. Met Elements 2025 grijpt het bedrijf naar AI, waardoor het bewerken van beelden niet alleen betaalbaar, maar ook een stukje makkelijker wordt.

Photoshop Elements 2025 zet AI in voor een oude bekende: de magische gum. Google introduceerde de functionaliteit in 2021 (Pixel 6) en maakte het makkelijk om bepaalde objecten uit foto’s te wissen. Ondanks een andere naam (Remove tool) doet Photoshop nu exact hetzelfde. In het programma kun je een object omcirkelen om deze automatisch uit beeld te laten verdwijnen. 

Verder beschikt Photoshop Elements 2025 over een kleurveranderingsfunctie waarmee je een object naar keuze van kleur kunt laten veranderen, een Depth Blur-filter waarmee je een wazige achtergrond kunt creëren, en verschillende handleidingen die je helpen bij het toepassen van een specifiek effect. 

Er zijn ook meerdere opties in Elements 2025 te vinden die foto’s, met een druk op de knop, kunnen voorzien van bepaalde effecten. Denk aan het nabootsen van een camerabeweging, geanimeerde glitters en geanimeerde omlijning. 

Premiere Elements maakt het net iets makkelijker 

Adobe maakt videobewerking ook makkelijker, door verschillende nieuwe opties toe te voegen. Het is met een nieuwe tool mogelijk om je witbalans specifieker aan te passen, zodat je bepaalde witte elementen meer uit de video kunt laten springen. Denk daarbij aan wolken of sneeuw. 

Elements 2025 geeft met nieuwe curves in kleurcorrectie gebruikers meer controle over het eindresultaat, door meer kleuren en helderheids-opties aan te bieden. In combinatie met de nieuwe LUT-presets, meer controle over teksten en een manier om de afspeelsnelheid beter aan te passen, zijn deze functies een uitstekende toevoeging voor beginnende editors. 

De bundel met Photoshop Elements en Premiere Elements 2025 is te koop voor 151,48 euro. Je krijgt dan een licentie die drie jaar geldig is.