©9to5Mac

iPhone SE 4 komt eraan: dit is er al uitgelekt

Nieuwe iPhone SE 4 krijgt een 'primeur voor Apple'

3 oktober om 23:26
Laatste update: 3 oktober om 23:32

De nieuwe iPhone SE 4 zou niet alleen een ontwerp krijgen dat lijkt op duurdere iPhones, maar het zou ook het eerste toestel zijn met een 5G-modem dat Apple zelf heeft geproduceerd. Het eigen 5G-modem biedt meerdere voordelen. Er zijn meer details over de iPhone SE 4 uitgelekt. We zetten ze op een rij.

Dat de iPhone SE komend voorjaar een grote update krijgt, was al langer duidelijk. Maar via bronnen van 9to5Mac zijn vandaag meer details over de budget-iPhone naar buiten gekomen. Dezelfde bronnen wisten volgens de site eerder ook exacte details over de iPhone 16 te onthullen voorafgaand aan de officiële aankondiging.

De iPhone SE 4 heeft geen homeknop met Touch ID meer, maar zal lijken op de iPhone 14 met platte zijkanten, een oled-scherm en Face ID. De schermresolutie komt overeen met die van de 6,1 inch iPhone 14. De goedkoopste van de iPhones krijgt geen Dynamic Island, maar heeft een notch aan de bovenkant.

Eerste 5G-modem van Apple

Een opvallend onderdeel van de nieuwe SE is de 5G-chip, want die zou voor het eerst van Apple zelf komen. In 2019 nam Apple de modemtak van Intel over, met als doel om niet langer afhankelijk te zijn van de modems van Qualcomm. Het heeft lang geduurd, maar inmiddels is Apple klaar om zijn eerste 5G-modem te lanceren. Dit iPhone-onderdeel heeft de codenaam 'Centauri' en ondersteunt ook wifi, bluetooth en gps. 

Het nieuwe 5G-modem vermindert niet alleen de kosten voor Apple maar ook het energieverbruik van de iPhone SE, met name als de energiebesparingsmodus is ingeschakeld. Apple wil het eigen modem later in andere iPhones en iPads gebruiken, maar heeft er volgens 9to5Mac voor gekozen om het eerst in de iPhone SE 4 te zetten ‘als een soort experiment’.

Chip uit iPhone 16 en camera’s uit iPhone 15

De nieuwe SE ondersteunt volgens 9to5Mac ook Apple Intelligence, doordat het toestel een A18-chip met 8 GB werkgeheugen krijgt. Het gaat om dezelfde variant als in het goedkoopste model van de iPhone 16.

Verder heeft de iPhone SE 4 dezelfde 48 megapixel groothoekcamera en 12 megapixel frontcamera als de iPhone 15 en 15 Plus. Het nieuwe toestel zou geen ultragroothoek- of telelenzen hebben. 

Wanneer kun je de iPhone SE 4 kopen?

De nieuwe iPhone SE wordt in het voorjaar van 2025 verwacht. De introductie vindt meestal in maart plaats. Het huidige SE-model heeft een vanafprijs van 529 euro, maar volgens analisten wordt de nieuwe generatie iets duurder. 

Lees meer iPhone-nieuws en mis niets met onze Bright-app.