Aangeboden door Dyson

Hoe Dyson de koptelefoon opnieuw heeft uitgevonden

©Dyson

Hoe Dyson de koptelefoon opnieuw heeft uitgevonden
Vandaag om 16:43

Dyson verlegt graag grenzen. Eerder met stofzuigers, föhns, lampen en luchtbehandeling, nu met een koptelefoon. De Dyson OnTrac biedt vol geluid, sterke ruisonderdrukking en een uniek aanpasbaar uiterlijk.

Als Dyson zich in een nieuwe categorie producten begeeft, is dat nooit stilletjes. Het bedrijf dat de stofzuiger opnieuw uitvond heeft sindsdien naar meer producten gekeken en gedacht: dat kan beter. De ventilator verloor bij Dyson zijn bladen en groeide door tot volledige luchtreiniger en menig kapper föhnt alleen nog maar met een Dyson – en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Met die mindset heeft Dyson zich nu ook op de high-end koptelefoon gestort, met als resultaat de OnTrac. De koptelefoon valt door zijn uiterlijk al meteen op, met een vormtaal die meteen doet denken aan Dyson. Een aanpasbaar uiterlijk bovendien, met verwisselbare oorschelpen en kussentjes. Zo reikt de Dyson OnTrac van onopvallend – met zwarte oorkussens en schelpen in grijs nikkel – tot uitbundig – met knalgele of oranje oorkussens, en schelpen in koper of keramisch oranje.

Al het geluid buiten houden

Voor de actieve ruisonderdrukking zoekt Dyson de grens op. In totaal luisteren acht microfoons binnen en buiten de oorschelpen naar de herrie die normaal gesproken je oor zou bereiken. Die herrie wordt dan, hou je vast, 384 duizend keer per seconde tegengewerkt door de Dyson OnTrac: de beste noise cancellation in zijn klasse. Dat levert een geluidsreductie op tot 40 decibel. In de MyDyson-app kun je zelfs live meekijken hoe de active noise cancellation aan het werk is.

Die stilte biedt ruimte voor muziek, en die krijgt bij de Dyson OnTrac een ruim podium met een frequentiebereik van 6 Hz - 21 kHz. De muziek kun je ook heerlijk regelen met een fysieke knop, een soort stickje waarmee je zowel het volume, muziek en binnenkomende gesprekken mee kan regelen. In de MyDyson-app kun je bovendien kiezen voor drie verschillende equalizer-instellingen.

Gigantische batterijduur

De batterijduur is ook bovengemiddeld. Koptelefoons in deze klasse halen vaak 25 tot 30 uur, de OnTrac houdt het tot 55 uur vol op één lading. Snel opladen biedt nog eens 2,5 uur luisterplezier in 10 minuten opladen, of 9 uur na een half uur laden.

De OnTrac kan je op honderden manieren combineren als je los gaat met alle verschillende oorschelpen en oorkussens. Hij kost 499 euro en losse sets om het uiterlijk aan te passen, kosten 49 euro per stuk.