FCC: alle smartphones moeten met gehoorapparaten kunnen werken

©Unsplash

FCC: alle smartphones moeten met gehoorapparaten werken
21 oktober om 08:00

De Amerikaanse Federal Communications Commission stelt dat alle smartphones compatibel moeten zijn met gehoorapparaten. Deze apparaten worden steeds slimmer en zijn daarom heel handig te gebruiken met een app op je smartphone

Dit besluit hangt vooral samen met Bluetooth-technologie. De FCC wil met nieuwe regels zorgen dat smartphonemakers meer standaard Bluetooth-varianten gebruiken, in plaats van varianten die minder goed of niet werken met bepaalde gadgets. Hierdoor kun je gehoorapparaten straks met alle telefoons gebruiken. Momenteel is het al zo dat de meeste smartphones en gehoorhulpmiddelen goed met elkaar werken, maar deze nieuwe regel zorgt dat er straks geen telefoons meer zijn die niet met je gehoorapparaat werken.

Gehoorapparaten en smartphones

De FCC schrijft: “Met deze verandering zullen de 48 miljoen Amerikanen met gehoorverlies kunnen kiezen uit dezelfde mobiele telefoonmodellen die beschikbaar zijn voor alle consumenten. Volgens de nieuwe regels zullen slechthorende Amerikanen na een overgangsperiode niet langer beperkt worden in hun keuze van technologieën, functies en prijzen die beschikbaar zijn op de markt voor mobiele telefoons.”

Ook moeten smartphonemakers zorgen dat ze aan standaarden voldoen voor het aanpassen van het volume. Het idee hierachter is vooral dat je het volume moet kunnen veranderen zonder dat dit een kleine hapering in het geluid veroorzaakt. Ook moeten bedrijven duidelijkere labels op producten doen om het makkelijker te maken voor mensen die gehoorproblemen hebben om te begrijpen in hoeverre de telefoon met een gehoorapparaat samenwerkt. 

Telefoonmakers hebben nog wel even om hieraan te voldoen: 24 maanden voor de makers van telefoons.

Abonneer je op de Bright-nieuwsbrief