©Microsoft

Microsoft geeft de Xbox Wireless Headset na 3 jaar een verfrissende upgrade

Microsoft geeft de Xbox Wireless Headset na 3 jaar een verfrissende upgrade

Vandaag om 09:18

Microsoft heeft voor de eerste keer in drie jaar tijd een nieuwe versie van zijn Xbox Wireless Headset aangekondigd. De koptelefoon voor gamers heeft een langere accuduur, een verbeterde microfoon en betere geluidskwaliteit.

Op de officiële website van Xbox wordt de Wireless Headset een refresh genoemd. Qua uiterlijk hoef je dus niet al te veel veranderingen te verwachten. Het verschil met het vorige model is dat de groene ringen om de oorschelpen zijn verdwenen. 

Microsoft houdt de veranderingen dus voornamelijk intern, met als grootste upgrade de accuduur. Waar het vorige model van de Xbox Wireless Headset 15 uur meeging op een volle lading, zal dit model 20 uur meegaan. Daar betaal je wel iets meer voor. Met een adviesprijs van 109,99 euro is de koptelefoon 10 euro duurder dan zijn voorganger. 

Xbox Wireless Headset met verbeterde microfoon en geluidskwaliteit

Naast de geoptimaliseerde accuduur heeft Microsoft ook de microfoon verbeterd. De Xbox Wireless Headset beschikt nu over een verbeterde stemisolatie, zodat spelers je beter kunnen verstaan. Op het moment dat je niets zegt zal de auto-mute-functie geactiveerd worden, waardoor andere spelers achtergrondgeluiden minder goed horen. 

Microsoft heeft de headset ook Dolby Atmos-ondersteuning gegeven, waarmee de geluidskwaliteit aanzienlijk wordt verbeterd. Bluetooth 5.3 moet ervoor zorgen dat de koptelefoon een stabielere verbinding heeft met apparaten. 

De vorige Xbox Wireless Headset dateert alweer uit 2021. In de tussentijd verscheen er ook nog een bedrade versie van 59,99 euro. Het is op dit moment nog niet duidelijk of er een bekabelde versie van de nieuwe headset verschijnt. 

Lees meer nieuws over Microsoft en mis niets met onze Bright-app.