©Erwin Vogelaar

Waarom je geen AirTag moet gebruiken om je huisdier te tracken

Waarom je geen AirTag moet gebruiken om je huisdier te tracken

Vandaag om 16:28
Laatste update: om 18:54

Er zijn allerlei accessoires verkrijgbaar om een Apple AirTag aan je huisdier vast te maken, maar is dat wel verstandig?

Het lijkt een goed idee: met een Apple AirTag in de halsband van je hond of kat, kun je het dier altijd weer terugvinden. Dat kan echter ook gevaarlijk zijn.

Website CNET sprak met experts, die waarschuwen dat dieren de AirTag kunnen opeten. Dat is gevaarlijk vanwege de batterij die in de AirTag is geplaatst. De AirTag verwijderen kan ook nog eens zo duizenden euro kosten.

Ook waarschuwen experts dat de mogelijkheden van AirTags beperkt zijn. Zeker in gebieden waar weinig mensen wonen, werken AirTags niet goed. Je hebt namelijk Apple-apparaten in de buurt nodig om de AirTag correct te kunnen lokaliseren.

Speciale trackers

Toch is dit advies natuurlijk niet voor iedereen van toepassing. Als je in een drukbevolkt gebied woont en je jouw huisdier hebt getraind om geen vreemde dingen op te eten, dan kan een AirTag een prima manier zijn om het beest in de gaten te houden.

Daarnaast zijn er ook speciale gps-trackers voor huisdieren te koop, die meer onderdeel zijn van de halsband met daarbij minder risico dat de tracker wordt opgegeten.

Lees meer over Apple, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.