Apple-jaaroverzicht met AppleDsign: de hoogte- en dieptepunten

©Niels van Straaten

Apple-jaaroverzicht met AppleDsign: de hoogte- en dieptepunten
4 december 2024 om 18:19
Update: 4 december 2024 om 20:55

Ook deze week hebben we weer een gast: Niels van Straaten, bekend van het Instagram-account AppleDsign. We kijken met Niels samen terug op de hoogte- en dieptepunten van Apple in 2024.

Verder in deze aflevering: brain rot is het woord van het jaar, PlayStation is jarig en viert dat op een leuke manier, er zijn zorgen om de Sonos-app, Videoland doet het goed, en Bright Magazine komt weer terug!

Luister op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts of ART19. Of in je favoriete podcast-app natuurlijk!

Sponsor:

Ga naar Calco.nl/talent voor meer informatie over betaalde traineeships om je naar IT te laten omscholen: voor hbo- en wo-opgeleiden die hun IT-carrière willen starten.

Tips uit deze aflevering:

iPhone-tip: gooi een mp3-tje in de Notities-app op je iPhone, iPad of Mac, en je krijgt er automatisch een transcript van. Wel alleen in het Engels, maar toch verdraaid handig.

Serie: Skeleton Crew op Disney+. Onze collega Peter bekeek de eerste drie afleveringen al en omschrijft het als Star Wars meets The Goonies. Spielberg dus, met een mysterieuze rol voor Jude Law. Er staat nu twee afleveringen klaar, het seizoen heeft er acht in totaal.

Game: Animal Crossing Pocket Camp is er nu als niet-hebberige versie. De game verscheen ooorspronkelijk eind 2017 voor smartphones en tablets. Nintendo probeerde met de game ook een graantje mee te pikken van de free-to-play hype, waarbij je een game gratis kan spelen, maar wordt verleid om te betalen om verder te komen of meer items te krijgen. Die versie van de game sloot eind november: de servers zijn dicht, er kunnen geen aankopen worden gedaan. Nu is er Pocket Camp Complete, waarbij je eenmalig betaalt en daarna de hele game hebt, zonder die free-to–play onzin. Tot eind januari betaal je 10 euro voor de game, daarna het dubbele. Je voortgang in de game kan je meenemen, en ook nieuw: je kan ontwerpen uit Animal Crossing New Horizons voor de Switch overzetten naar de mobiele game.

Productiviteit: Gebruik eens een notitieboekje – oldskool. In plaats van te zoeken naar dé to-do-app, kun je je taken ook gewoon ouderwets opschrijven. En verdomd, dan komt het wel echt een stuk beter binnen.