Hartritmestoornis

Apple Watch kan succesvol boezemfibrilleren ontdekken

Apple Watch boezemfibrilleren onderzoek succesvol
14 november 2019 om 18:48
Update: 14 november 2019 om 18:48

Stanford Medicine heeft in samenwerking met Apple een studie afgerond, om te zien of de Apple Watch succesvol boezemfibrilleren kan ontdekken. Met een nieuwe app worden drie nieuwe onderzoeken gestart.

Stanford Medicine heeft de resultaten gepubliceerd rond de Apple Heart Study, waarin werd onderzocht of de Apple Watch succesvol boezemfibrilleren kan ontdekken. Deze specifieke hartritmestoornis kan een beroerte veroorzaken.

Aan het onderzoek deden meer dan 400.000 mensen acht maanden lang mee. Tijdens deze periode heeft 0,52 procent van de deelnemers een notificatie op hun Apple Watch gekregen dat er mogelijk een onregelmatige hartslag is gesignaleerd. 

Deze mensen werden uitgenodigd voor verder onderzoek, waarbij ze een week lang een ECG-pleister droegen. Daaruit bleek dat van iedereen die een notificatie kreeg, 34 procent daadwerkelijk boezemfibrilleren had. De onderzoekers stellen daarom dat de Apple Watch succesvol boezemfibrilleren kan identificeren. 

App

Apple heeft in de Verenigde Staten een app gelanceerd voor verdere onderzoeken. Met de Research-app kunnen gebruikers zich inschrijven voor drie nieuwe onderzoeken.

Met het eerste onderzoek wordt gekeken naar de menstruatiecyclus en gynaecologische aandoeningen. Het tweede onderzoek kijkt naar oorzaken van gehoorproblemen, met een nadruk op het effect van dagelijkse blootstelling aan geluid. Het derde onderzoek kijkt naar de relatie van beweging en hartslag tijdens een ziekenhuisopname. 

Apple Watch maakt hartfilmpjes

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's