© Bright

'Samsung stopt met grote, dure Galaxy Note-telefoons'
Smartphones

'Samsung trekt stekker uit Galaxy Note-telefoons'

1 december 2020 om 12:53
Laatste update: 1 december 2020 om 16:27

Samsung zou in 2021 geen Galaxy Note-smartphones meer op de markt brengen. De coronapandemie zou mede bijdragen aan een dalende vraag naar de duurste telefoons.

De Galaxy Note-lijn van Samsung maakte in het verleden smartphones met grote schermen populair. Inmiddels zijn grote smartphones de standaard, en hebben toestellen uit de populairdere Galaxy S-lijn hetzelfde formaat als de Notes. Samsung zou nu overwegen om de Note-lijn in 2021 geen vervolg meer te geven, zeggen inwijden tegen Reuters. De beslissing volgt na een dalende vraag naar dure smartphones, mede vanwege de coronapandemie.

De volgende Galaxy S-toestellen zouden voor het eerst een ingebouwde stylus krijgen. Dat zou gelden voor de Galaxy S21 die al in januari wordt verwacht. Op die manier vervult de S-lijn ook de rol van de Note-lijn.

De Galaxy Note-telefoons worden steevast geleverd met een ingebouwd pennetje, waarmee gebruikers notities op het scherm kunnen maken. Ook de volgende opvouwbare telefoon van Samsung zou geschikt zijn voor een stylus.

Meer vouwbare telefoons

De medewerkers die normaal aan de Note werken, zouden nu bij het team voor vouwbare telefoons zijn gevoegd. De Galaxy Note-toestellen worden al jaren steevast in augustus aangekondigd, en bevatten vaak veel functies die eerder in het jaar al bij de nieuwste Galaxy S-toestellen zijn onthuld. De Galaxy S-toestellen worden vaak aan het begin van het jaar onthuld, vaak in februari of maart.

De Galaxy Note-toestellen hebben door hun formaat een hoge startprijs, zo rond de 1000 euro. De Galaxy S-lijn biedt even grote en dure telefoons, maar heeft ook kleinere en iets goedkopere instapmodellen.

In 2016 kwam de Galaxy Note 7 groot in het nieuws, toen bleek dat de batterijen van veel exemplaren oververhitten en soms in brand vlogen. Samsung annuleerde de Note dat jaar, en trok wereldwijd alle toestellen in.

Nieuwe opvouwbare telefoon van Samsung: