Achterkant

'Facebook werkt aan smartwatch met twee camera's'

facebook smartwatch camera twee kanten
9 juni 2021 om 18:09
Laatste update: 9 juni 2021 om 18:14

Facebook werkt aan een smartwatch met een extra camera achterop, die te gebruiken is als je het horloge afneemt.

The Verge ontdekte nieuwe details over het slimme horloge, dat officieel nog niet is aangekondigd. Het meest opvallende is het display met een camera aan beide kanten.

De camera aan de voorkant kan gebruikt worden voor videochats. Achterop zit nog een camera met een resolutie van 1080 pixels, die gebruikt kan worden als je de smartwatch van zijn frame afhaalt.

Beelden van de camera zouden in de verschillende Facebook-apps gebruikt kunnen worden. Bovendien zou Facebook samenwerken met andere bedrijven om extra gadgets te bouwen waarmee je de camera bijvoorbeeld aan je rugzak zou kunnen vastmaken.

Zelf verbinding maken

Volgens The Verge kan het horloge zelf verbinding maken met het netwerk zonder aan een smartphone gekoppeld te zijn. Er zijn witte, zwarte en gouden edities in de maak.

Facebook zou geen hoge verkoopcijfers verwachten wanneer de smartwatch in 2022 de markt op komt. Wel werkt het bedrijf al aan een tweede en een derde generatie, aldus The Verge.

Google (Fitbit) en Apple zijn op dit moment marktleider in smartwatches. Volgens marktonderzoeker Above Avalon hebben zo'n 100 miljoen mensen een Apple Watch.

Welke smartwatch is net zo goed als de Apple Watch?