Microsoft Surface Pro 8 beste tablet werk kantoor bright stuff koopgids
Tablets voor werk

Microsoft Surface Pro 8

4 maart 2022 om 15:45
Update: 8 maart 2022 om 08:25

Met de Surface Pro 8 maakt Microsoft zijn meest aantrekkelijke 2-in-1-apparaat een stuk moderner. Een strakker ontwerp met een sneller scherm met dunne randen.

Kijk ook onze video over de beste tablets.

De Surface Pro 8 blijft in essentie dezelfde hybride tussen een tablet en een laptop die het sinds 2013 al is. Wel is het ontwerp flink gemoderniseerd, en dat was ook wel tijd. Terwijl tabletmakers de schermranden steeds dunner maken, had de vorige Surface Pro nog vrij dikke randen.

Deze Pro 8 deelt de dunne randen met de experimentelere Surface Pro X, maar vraagt gebruikers niet om compromissen: de Surface Pro 8 kan gewoon alle Windows 11-software draaien. Boeiender nog is dat scherm: dat draait op maximaal 120Hz in plaats van de standaard 60Hz van de afgelopen jaren. Soepeler scrollen dus, maar wel ten koste van een uurtje accuduur – we hadden liever gezien dat de beeldsnelheid dynamisch was, zoals bij sommige concurrenten.

De Surface Pro 8 draait in tegenstelling tot veel andere tablets op Intel-chips. Dat maakt het apparaat veelzijdig: gebruikers kunnen kiezen uit configuraties met de nieuwste Intel Evo Core i5 of i7, met 8, 16 of 32GB werkgeheugen en tot 1TB ssd. Wat betreft kleuren houdt Microsoft het sober: licht- of donkergrijs.

Het losse toetsenbord is er wel in meer kleuren beschikbaar zoals rood en blauw, en in meerdere uitvoeringen. Standaard kost het toetsenbord 180 euro, een versie met vingerafdrukscanner kost 200 euro en een versie met de nieuwe Slim Pen 2 kost 280 euro. Los kost die pen dan weer 130 euro. Met zijn haptische feedback is die pen wel prettiger dan ooit, en makkelijk op te bergen in een speciaal vakje in het toetsenbord.

Het geheel is een moderne, veelzijdige computer die je ook al tablet kan gebruiken. Helaas is het wel een vrij zware tablet: al snel twee ons meer dan de concurrentie. Goedkoop is het ook niet want voor de instapversie met toetsenbord en pen ben je toch al een kleine 1500 euro kwijt.

Pluspunten:Minpunten:
  • Moderner uiterlijk
  • Met dunnere schermranden
  • 120Hz scherm
  • Haptische feedback in pen
  • Vrij zwaar
  • Toetsenbord en pen niet meegeleverd
  • Duur

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.

Meer over

Deel dit artikel