©Aqara

de beste videodeurbel eufy netatmo arlo koopgids bright stuff

De beste slimme deurbellen van dit moment

30 juni 2023 om 17:18
Update: 30 juni 2023 om 17:38

Ding-dong! Met onze Bright Stuff-koopgids helpen we je graag aan het beste product van dit moment. Dit keer zetten we de beste slimme deurbellen op een rij, want we blijken er met z'n allen gek op in Nederland.

Je koopt graag het beste product, logisch. 'Beste' is natuurlijk een mening, in dit geval die van ons. Met Bright Stuff baseren we die mening op een paar dingen. In dit overzicht: slimme deurbellen. We zijn er namelijk gek op in Nederland: 15 procent van de Nederlandse huishoudens heeft inmiddels zo'n slimme bel. We helpen de rest van de huishoudens ook graag aan een mooie bel – dit vinden wij de beste:

Arlo Essential Wire-Free Doorbell

De Arlo-videodeurbel heeft een imposante set mogelijkheden, maar heeft niets dat we nog niet eerder hebben gezien: full-hd-beeld met HDR (zodat tegenlicht een minder groot probleem is), bewegingsdetectie, nachtzicht en een intercomfunctie. Wordt er aangebeld, dan kun je dat op je smart speaker of beeldscherm laten tonen.

De batterij gaat tot zes maanden mee, afhankelijk van het gebruik, maar er wordt ook een snoer voor netvoeding bijgeleverd. Het beeld van de camera is met een kijkhoek van 180 graden vrij ruim, en de detectie van beweging werkt prima, ook met activiteitenzones. Je krijgt dan automatisch bericht als de camera beweging detecteert. Als iemand aanbelt, krijg je automatisch een video-oproep op je telefoon – een andere aanpak dan bij concurrenten maar het werkt wel.

Voor detectie van pakketten, bepaalde objecten, slimme waarschuwingen en het terugkijken van opgenomen videobeelden is bij de Arlo-videodeurbel een abonnement nodig, vanaf 3,99 euro per maand. Ondersteuning voor Apple HomeKit ontbreekt helaas nog steeds, ook al is die eerder wel voor Arlo toegezegd. Evengoed blijft dit een fraaie deurbel, die ook zonder maandelijks abonnement goed te gebruiken is.

De Arlo Essential Wire-Free Doorbell is er in zwart en wit voor 199 euro.

Aqara Smart Video Doorbell G4

De vreemde eend in de bijt van dit lijstje, maar met goede reden. Niet alleen is deze deurbel met zijn 119 euro behoorlijk betaalbaar, hij is zeker voor Apple-gebruikers aantrekkelijk. Deze deurbel ondersteunt namelijk HomeKit Secure Video. Kort gezegd zorgt de camera dan voor de beelden, en regelt Apple lokaal op je eigen apparaten de gezichtsherkenning.

Dat kost niks extra's als je toch al een betaald iCloud-abonnement hebt, het is ook privacyvriendelijk. Beelden worden niet elders geanalyseerd, en zijn bovendien lekker snel op al je Apple-apparaten te bekijken. Een Apple TV bijvoorbeeld: als iemand aanbelt, schuift er een video-venstertje in beeld.

De Aqara heeft verder ook gewoon een microSD-slot, zodat je beelden lokaal kan bewaren zonder abonnement. Om dat te gebruiken moet je de bel wel bedraad aansluiten. Hij kan ook op batterij worden gebruikt: hij houdt het zo'n vier maanden vol en de installatie is dan helemaal simpel.

Beelden zijn in 1080p met een kijkhoek van 162 graden, maar let wel: rechtopstaand en dus niet breedbeeld – mogelijk een minpunt. En de resolutie is bij concurrenten hoger, maar daar is de prijs dan ook naar. De prijs zie je ook terug in de bouwkwaliteit: dit is een behoorlijk plastic belletje. Hij is best fraai vormgegeven, maar je voelt het wel. De waterdichtheid is echter maar IPX3: spatwaterdicht, spannend bij een hoosbui. Wel weer leuk: er zit een speakertje voor de bel bij, een gong, waarop je zelf een geluidje naar keuze kan instellen.

De Aqara Smart Video Doorbell G4 is er in zwart en kost 119 euro.

Nest Doorbell (batterij)

De bekendste naam in dit lijstje: het Google-dochterbedrijf heeft de smart home-markt ooit haast in het leven geroepen. Wij raden de Nest Doorbell op batterij aan, maar niet zomaar aan iedereen. Dit is namelijk een prima videodeurbel, maar wel vooral wie een Nest Aware-abonnement neemt, voor 5 of 10 euro per maand afhankelijk van de mogelijkheden.

Zo'n abonnement is misschien leuk als je je huis vol hangt met camera's, maar eenmalig 200 euro vinden wij eigenlijk ook al wel volstaan. En dus raden we deze versie op batterijen aan: daarmee kan je ten minste nog tot 3 uur gratis videobeelden terugkijken. Bij het duurdere model op netvoeding kan je dan alleen stilstaande beelden terugkijken.

Voor het bekijken van de beelden, live of achteraf, gebruik je de Google Home-app. Die is er ook voor iOS, maar eerlijk is eerlijk: deze bel is er vooral voor de Android-gebruiker. De beelden zelf zijn prima, al is de resolutie met 960 x 1280 pixels niet enorm. De ingebouwde oplaadbare batterij moet afhankelijk van het gebruik eens per 1 tot 6 maanden opgeladen worden. Daarvoor moet je de camera wel loshalen en mee naar binnen nemen, waarna je zo'n 5 uur zonder deurbel zit.

Nest Doorbell (batterij) is er in de kleur wit, en kost 199 euro.

Afvallers:

We hebben ook nog serieus gekeken naar bellen van twee grote spelers: de Amazon Ring en de bellen van Eufy. De Ring is prima, maar alleen maar goed te gebruiken met een betaald abonnement: dat vinden we toch lastig om zomaar aan te raden.

En Eufy heeft een breed aanbod bellen, soms zelfs met twee camera's, maar die zijn ons toch te beperkt voor de prijs. De bellen werken alleen maar lekker met de eigen app, die best wel traag is. In tegenstelling tot andere camera's van Eufy werken de deurbellen niet met HomeKit. Bovendien werken de verhalen over het lekken van videobeelden ook niet in het voordeel van het Chinese Eufy, ondanks beloften tot beterschap.

Volg onze Bright Stuff-updates voor meer producten die we aanraden.