De beste slimme deursloten van dit moment

©Netatmo

beste slim slot slimme sloten deurslot smart home lock wifi huis sleutel
20 oktober 2023 om 17:40
Update: 20 oktober 2023 om 23:15

Een slim slot is handig: je telefoon is je sleutel, je kan gasten tijdelijk toegang geven en je kan smart home-scènes koppelen aan je slot. Dit vinden wij de vier beste slimme sloten voor je voordeur.

Je koopt graag het beste product, logisch. 'Beste' is natuurlijk een mening, in dit geval die van ons. Met Bright Stuff baseren we dat 'beste' op onze ervaring en onze smaak. Dit keer: slimme sloten. Ze zijn vaak redelijk makkelijk te installeren en zorgen daarna dat je smartphone ook je huissleutel is: die vergeet je toch nooit?

Een extra tip voor wie een slim slot overweegt: bekijk bij elk slot goed of deze voor jouw deur geschikt is. Voor het bestaande slot, of voor de extra afmetingen van de vaak wat grotere slimme sloten. Zo voorkom je teleurstellingen. Dat gezegd hebbende, dit vinden wij de beste slimme sloten.

Nuki Smart Lock

Nuki is een slim slot dat je aan de binnenkant van je deur monteert. Het is eigenlijk een soort motortje dat de deursleutel voor jou omdraait. Zelf ga je dus zonder sleutel op pad, en open je je deur met je telefoon. Dat kan door de app te openen, maar je kan zelfs Auto Unlock instellen. Dan springt de deur vanzelf open zodra die nadert. En trek je hem achter je dicht als je gaat, dan draait Nuki de deur op slot.

Ook kan je anderen makkelijk toegang geven tot Nuki. Zij kunnen de deur dan openen, ook als je zelf niet thuis bent. Je kan bijvoorbeeld elke dinsdag tussen 12 en 14 uur toegang geven aan je schoonmaker. Er zijn twee exemplaren van de Smart Lock: de 3.0-versie en het Pro-model. Bij de Pro zit wifi ingebouwd, bij de reguliere Smart Lock moet je voor die functie een Bridge van 99 euro kopen. Heb je wifi, dan kun je je deur ook openen als je zelf niet thuis bent. Voor de pakketbezorger bijvoorbeeld, die aanbelt via een slimme deurbel.

Nuki Smart Lock 3.0 is er in wit, werkt met 4 AA-batterijen en kost 169 euro. Nuki Smart Lock 3.0 Pro is er in zwart en wit, met ingebouwde wifi en een ingebouwde, oplaadbare accu. De Pro kost 279 euro.

Netatmo Slim Deurslot

Het nieuwste model in deze lijst. Zo nieuw zelfs dat wij hem binnenkort nog uitgebreid testen (volg ons op YouTube om die video niet te missen) maar we willen hem toch genoemd hebben. Dit slimme slot doet het namelijk wat anders. Geen motortje, maar gewoon een draaiknop aan de buitenkant. Het unieke van Netatmo zit 'm in de slimme sleutels. Dat zijn echte sleutels, maar wel met een moderne twist. Ze hebben geen tanden, maar hebben een Secure Element ingebouwd.

Via een versleutelde bluetooth-verbinding communiceert de sleutel met het slot, en gaat het slot open zoals dat met een ouderwetse sleutel ook werkt: gewoon door te draaien.

Het slot werkt ook via je smartphone, en je kan ook anderen tijdelijk toegang geven. Maar de sleutel is de primaire methode om het slot te openen, met je telefoon eerder als back-up. Dat is slim bedacht, en zorgt er ook voor dat de batterijen van het slot een stuk langer meegaan. Zo heb je eigenlijk alle voordelen van een slim slot, zonder er constant bij stil te staan dat je met een slim slot te maken hebt.

Het Slim Deurslot van Netatmo vervangt de bestaande cilinder in je deurslot en is geschikt voor deuren tot 10 centimeter. Met verlengstukken is het slot op maat te maken voor de meeste deuren. Het slot van Netatmo kost 379 euro, in één kleur: naturel aluminium. Het slimme deel van het slot zit binnen, aan de buitenkant zie je alleen een klein, grijs draaiknopje met sleutelgat. Het slot wordt geleverd met drie sleutels, los kosten de slimme sleutels 39,99 per stuk of 99,99 euro per drie.

Bold Smart Lock

Weer een slot met een andere insteek: het Bold Smart Lock vervangt de volledige cilinder van je slot. Aan de binnenkant komt dan weer het slimme deel. Buiten komt, waar vroeger het sleutelgat zat, gewoon een draaiknopje. Na het instellen detecteert het slot automatisch of je voor de deur staat.

En als je voor de deur staat, dan kun je die gewoon opendraaien met de draaiknop aan de buitenkant. Probeert iemand anders dat, terwijl jij niet voor de deur staat, dan draait die knop gewoon dol. Ook dat is weer een leuke insteek: wel een slim slot met de voordelen, maar ook het fysieke gevoel van het zelf dichttrekken en opendraaien van de deur. Dit is een slim slot voor wie niet toe is aan volautomatisch.

Evengoed ben je volledig sleutelloos met een Bold. Ook de toegang tot dit slot kan je delen, inclusief tijdsloten voor bijvoorbeeld de schoonmaker. Leuke extra van de Bold: de draai-pincode, voor als je telefoon leeg is. Dat is een veelgehoorde angst, en daar heeft Bold wat op bedacht. Draai, alsof het een kluis is, de knop in een richting. Elke draai wordt als een cijfer geteld, en draai je de andere kant op, begin je aan het volgende cijfer. Zo kun je met wat draaiwerk toch nog je huis binnen, zelfs zonder of met een lege telefoon.

Bold is er vanaf 199 euro, en loopt in prijs op als je een grotere maat nodig hebt, tot 239 euro. Het bedrijf heeft een hulppagina om te bepalen welke cilindermaat je nodig hebt: er zijn 8 maten. Voor 99 euro koop je de optionele Bold Connect hub, waarmee je het slot ook op afstand kan openen.

Loqed Touch Smart Lock

Nog een andere benadering van het slimme slot. Ook deze vervangt de volledige cilinder van je bestaande slot. Het brein zit aan de binnenkant, maar aan de buitenkant vinden we geen sleutelgat en ook geen draaiknop, maar een klein schermpje. Een touchscreen: je raakt het aan en de deur gaat open.

Althans, dat automatisch openen werkt zodra je met je telefoon op zak binnen bereik van het slot komt. En ook hier is er een back-up voor als je je smartphone vergeten bent, of niet bij je hebt. Een pincode, die je gewoon via het schermpje kan intikken. Nog een back-up: stel dat zelfs het slot leeg is, dan kun je dat tijdelijk opladen door zo'n grote 9-volt-batterij tegen het slot te houden. Leuk bedacht – hopelijk heb je het nooit nodig, maar fijn dat het kan.

Verder kan je ook bij dit slot tijdsloten aanwijzen: je geeft een bepaalde pincode alleen toegang op bepaalde dagen. Verder kan je het slot ook tijdelijk open zetten, tijdens een verjaardag bijvoorbeeld. Dan kan iedereen de deur openen door op het schermpje te tikken, maar hoeft de voordeur niet op een kier te blijven staan. En Loqed valt niet alleen in het normale slot als je de deur dichttrekt, je kan er ook voor kiezen om het slot op bepaalde tijden automatisch het nachtslot dicht te laten draaien.

Loqed vervangt niet alleen je cilinder maar je volledige deurbeslag. Dat zie je terug in de prijs van het slot: met 349 euro is het een van de duurdere opties. Voor 50 euro extra krijg je een totaal zwarte uitvoering, het standaardmodel is van grijs metaal.

Kijk voor meer gadgets die we aanraden bij Bright Stuff.