©Unsplash

WhatsApp maakt Kanalen overzichtelijker met deze functie

WhatsApp maakt Kanalen overzichtelijker met deze functie

17 december 2023 om 09:30

WhatsApp-kanalen zijn heel handig, omdat je erin up-to-date blijft over een verscheidenheid aan onderwerpen. De eindstand van die voetbalwedstrijd, de foto’s van de carnavalsvereniging: maar het is nog wel een vrij nieuwe mogelijkheid binnen WhatsApp en dat betekent dat er veel nieuwe mogelijkheden worden toegevoegd. Zo ook binnenkort, want in de testversie van de app werd een functie gespot om foto’s automatisch bij elkaar te groeperen.

Dit is geen nieuwe functie voor WhatsApp in het algemeen, het bestaat al in privégesprekken en groepschats. Als je foto’s deelt, dan komen ze niet allemaal als aparte tekstballonnen in het gesprek te staan. Ze worden bij elkaar gezet zodat het overzichtelijk blijft. Het maakt daarbij niet uit of je 6 of 36 foto’s deelt: als je het in één keer doet, dan wordt het een handig groepje met vier bij elkaar staande kleinere plaatjes, waarop mensen kunnen tikken om ze te openen. De vierde heeft daarbij een plusje met het aantal foto’s, waardoor je op die manier ook de andere foto’s kunt openen. Dat heet een album.

Foto-albums in WhatsApp-kanalen

Diezelfde manier van foto’s en video’s bij elkaar zetten wordt binnenkort waarschijnlijk toegevoegd aan WhatsApp-kanalen. Dit werd gezien door WABetaInfo in de testvariant van de app. Het album wordt automatisch gemaakt, waarbij het nog steeds mogelijk is voor kanaalvolgers om emoji-reacties te geven op de geplaatste video’s en foto’s. Het reageren blijft zoals het is, maar het navigeren wordt er dus wat makkelijker door gemaakt. 

Het is nog onbekend of en wanneer deze mogelijkheid naar de openbare versie van WhatsApp komt. Eerder deze week werd bekend dat er nog een andere functie wordt toegevoegd aan de messenger-app: je kunt straks WhatsApp-berichtjes vastpinnen. Dat geldt voor tekst, maar ook foto’s en polls die dankzij zo’n pin bovenaan het gesprek blijven staan. 

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.