De Motorola G85 is een kleurrijk toestel

©motorola

motorola g85 5g
1 juli om 13:22
Laatste update: 1 juli om 14:21

Een week na de lancering van de nieuwe RAZR Foldable kondigt Motorola weer een toestel aan. Deze keer gaat het om de middenmoter G85.

Voor een mooi en goed toestel hoef je al lang niet meer een hoge prijs neer te leggen. In het middensegment van de smartphonemarkt is genoeg moois te ontdekken. Vrijwel elk merk is daar goed vertegenwoordigd en Motorola is daar geen uitzondering op.

Moto G85 5G

De Moto G85 valt gelijk op door zijn vrolijke design. De plaatsing van de camera's doet erg premium aan en de curve van het beeldscherm is doorgaans iets dat je bij duurdere toestellen ziet. Hou je van kleurtjes dan zit je bij dit toestel goed. Naast het voorspelbare zwart kun je gaan voor een heldere blauw, een koraalrood of een mosgroen. Ook bij dit toestel kun je kiezen voor een vegan lederen uitvoering.

Het beeldscherm van de G85 is 6,7 inch groot en heeft een 120 Hz verversingsnelheid. Voor het glas heeft met Corning Gorilla Glass 5 gebruikt. Dat is goed bestand tegen vallen en krassen, maar doe er toch maar een screenprotector op. Motorola had het eerder beloofd en gelukkig heeft deze G85 ook twee speakers met Dolby Atmos.

Specificaties

Een 'foto trekken' zoals onze zuiderburen dat zo mooi zeggen doe je met een 50 megapixel hoofdcamera en een 8 megapixel ultrawide-lens. Selfies van jezelf en je vrienden neem je met 32 megapixels. Motorola belooft goede resultaten bij weinig licht.

Om dit alles van kracht te voorzien gebruikt de G85 een Snapdragon 6s Gen 3 chipset met 12 GB aan werkgeheugen. De interne opslag van 256 GB kun je uitbreiden tot en met 1 terabyte. De accu is 5000 mAh groot en daar kun je de hele dag en nacht mee door. Moet je dan toch laden dan doe je dat met de 30 Watt TurboPower. 

Deze nieuwe G85 is vanaf midden juli te verkrijgen voor 349 euro in Nederland en België.