Toezichthouder neemt tieners in bescherming en doet deze app in de ban

©NGL

Toezichthouder neemt tieners in bescherming en doet deze app in de ban
11 juli om 17:29

De Amerikaanse FTC heeft een app gericht op tieners in de ban gedaan. Deze app zou gebruikers misleiden en online pesten in de hand werken.

FTC staat voor Federal Trade Commission en is een soort toezichthouder in de Verenigde Staten. Zij komen op voor de belangen van de consument. Deze commissie heeft de app NGL verboden.

Anoniem

Met de app NGL kunnen gebruikers anoniem met elkaar chatten. Dergelijke apps bestaan al langer en kunnen enorme negatieve gevolgen hebben. NGL is ook in Nederland actief.

Omdat de berichten anoniem gepost kunnen worden is het een ideale plek voor online pesten en intimidatie van minderjarigen. Volgens de claim van de FTC heeft het bedrijf achter NGL zijn gebruikers misleid.

Zo zou de app geld in rekening gebracht hebben zonder op een juiste manier om toestemming te vragen. NGL beloofde de gebruikers dat door het gebruik van AI de haat en pestberichten uit de app gefilterd zouden worden, Dat bleek niet het geval te zijn. 

Ook verstuurde het nepberichten naar zijn gebruikers om ze een abonnement af te laten sluiten. Dit abonnement zou de identiteit van de verzenders onthullen, achteraf bleek de gebruiker alleen een aantal hints te ontvangen.

De co founders van NGL waren het, uiteraard, niet eens met de beslissing. Toch hebben ze de zaak weten te settelen met een betaling van 5 miljoen dollar. Door verbeteringen door te voeren hopen ze aan de eisen van de FTC te voldoen. 

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.