©The Verge

Microsoft Copilot kan jouw lelijke handschrift ontcijferen en zelfs verbeteren

Microsoft Copilot kan jouw lelijke handschrift ontcijferen en zelfs verbeteren

12 juli om 14:04

Microsoft Copilot zit al in OneNote van Office, maar het techbedrijf werkt aan een update die de AI nog indrukwekkender maakt. Copilot kan straks lelijke handgeschreven aantekeningen moeiteloos omzetten in tekst. Sterker nog, het kan jouw tekst gelijk beter maken of samenvatten.

Haat jij het ook zo als je naar aantekeningen van een paar dagen terugkijkt en geen idee hebt wat je opschreef? De hanenpoten in jouw spijkerschrift zijn volgens Microsoft geen uitdaging voor Copilot. The Verge testte de nieuwste versie van OneNote, waarin je met een stylus makkelijk aantekeningen kunt maken.

Copilot zit al sinds vorig jaar in OneNote, maar de nieuwste versie geeft hem meer mogelijkheden. Zo kan hij de handgeschreven aantekeningen in een tekst met standaard lettertype omzetten. De journalist van The Verge was onder de indruk van hoe accuraat Copilot dat deed. Hij vroeg de AI ook om de tekst te stroomlijnen, wat behoorlijk goed lukte. Er stond in ieder geval geen complete onzin tussen, zoals sommige AI nog weleens een handje van heeft. Microsoft is in ieder geval goed bezig met updates de laatste tijd. 

Mooi schrijven blijft een vak

De nieuwe OneNote-versie is alleen nog beschikbaar voor Microsoft 365 Insiders. Wanneer de versie wereldwijd wordt uitgerold is niet bekend. De functie komt wel beschikbaar voor alle Microsoft 365- en Copilot Pro-gebruikers. The Verge noemt ook nog even de vergelijkbare functie van Samsungs Galaxy AI. Die kon niet ieder woord goed ontcijferen, dus mensen met een spuuglelijk handschrift, jullie zijn alsnog gewaarschuwd.  

Lees meer over AI en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.