Er worden nauwelijks nog apps voor Apple Vision Pro gemaakt

©Apple

Er worden nauwelijks nog apps voor Apple Vision Pro gemaakt
12 juli om 15:25

Voor app-makers lijkt de hype voor de Apple Vision Pro alweer voorbij. De grootste partijen hebben zelfs nog geen enkele app gemaakt.

Toen de Apple Vision Pro afgelopen februari in de Verenigde Staten lanceerde, zei Apple dat er op de eerste dag al 600 apps beschikbaar zouden zijn. Nu vijf maanden later bestaat het aanbod uit ongeveer 2000 apps.

Dat lijkt veel, behalve dat bijna al deze apps in februari zijn gepubliceerd. Dat blijkt uit een verslag van Financial Times. In de afgelopen vier maanden zijn er dus nauwelijks nieuwe apps bij gekomen.

Ook de grootste partijen lijken nog niet warm te lopen voor de nieuwe technologie. Volgens de Financial Times heeft van de top 300 iPhone-ontwikkelaars, zoals Google, Meta, Tencent, Amazon en Netflix, nog bijna niemand een app voor de Vision Pro gemaakt.

Nu over de grens te koop

De Vision Pro wordt vanaf vandaag verkocht in Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Het is nog niet mogelijk om de bril in Nederland te kopen, maar het apparaat is nu maar een autorit van je verwijderd. De bril is vanaf 3999 euro te koop. 

Lees meer over Apple, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.