Deze superdunne foldable uit China troeft Samsung en Google af

©Honor

Deze superdunne foldable uit China troeft Samsung en Google af
12 juli om 20:05

In navolging van Samsungs onthulling van de Galaxy Z Fold 6, komt Honor met een meer dan gedegen concurrent. De Honor Magic V3 is de dunste foldable van het moment en troeft daarmee Samsung en Google af.

De telefoon werd vandaag gelanceerd in China en komt naar verwachting ook naar de wereldwijde markt. Waarschijnlijk komt die aankondiging tijdens de Duitse Innovation For All-beurs in september. Het coolste aan de Honor Magic V3 is dat hij met een dikte van 9.3 millimeter (en één model met zelfs 9.2 millimeter) de dunste foldable ter wereld is. Bij die dikte wordt het camera-eiland niet meegeteld.

Ter vergelijking: de Samsung Galaxy Z Fold 6 en Googles Pixel Fold hebben een dikte van 12,1mm. Een flink verschil dus. Dat verschil is iets kleiner als je naar de Oppo Find N3 kijkt: die vouwbare telefoon is 11,7mm dik. Ook als je de Magic V3 vergelijkt met niet-vouwbare telefoons zie je hoe indrukwekkend de dikte van de telefoon is. Hij is bijvoorbeeld nog geen millimeter dikker dan de Galaxy S24 Ultra.

Specs blijven niet achter

Gaat de flinterdunne afmeting van de Magic V3 ten koste van de specs? Dat valt reuze mee. Er zit een Snapdragon 8 Gen 3-chipset onder de motorkap, de twee OLED-schermen hebben een refresh rate van 120Hz, modellen hebben tot 16GB aan RAM-geheugen en 1TB aan opslag. Daarnaast zit er een 5.150 mAh batterij in de telefoon die bedraad 66 watt en draadloos 50 watt kan laden. De drie camera’s op de Magic V3 hebben een resolutie van 50 megapixel (hoofdcamera en telefotolens)- en 40 megapixel (ultra-wide).

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.