Oplossing voor fel brandende Philips Hue-lampen rolt nu uit

©Canva

13 juli om 10:00
Laatste update: 15 juli om 10:40

Eerder deze week bleek dat deze bekende smarthome-lampen van Philips Hue bij menig klant met een vervelend probleem kampen. De lampen branden zomaar op 100 procent helderheid. Daar is nu een oplossing voor.

Het leek in sommige huizen te spoken de afgelopen week: Philips Hue-lampen gingen zomaar aan en dan ook nog op de volle snelheid. Onze eigen redacteurs werden er middenin de nacht op hun slaapkamer zelfs wakker van. Er was wel een mogelijkheid om het tijdelijk op te lossen door de Hue Bridge te ontkoppelen van Matter, maar nu is er een volledige fix.

Philips Hue-probleem

Een Signify-woordvoerder gaf aan dat het Matter is waardoor het probleem zich voordoet. "Na uitgebreide analyse hebben we een interoperabiliteitsprobleem geïdentificeerd met de Matter smarthome-standaard, waarbij willekeurige tijdelijke onderbrekingen van het radioverkeer ten onrechte worden herkend als oude stroomschakelaars, waardoor lichten met een lage helderheid op volledige helderheid worden.” Daar heeft Signify, het bedrijf achter Philips Hue, nu dus een oplossing voor. Wel benadrukte het bedrijf dat het ging om een verkeerde implementatie door Hue, geen overkoepelend probleem met Matter.

Als je automatische updates hebt aanstaan, dan hoef je niets te doen. Heb je dat niet, dan kun je de update handmatig downloaden en installeren. Wil je wel automatische updates, ga hiervoor naar de Instellingen in de Hue-app, dan Software-update en dan Automatische update om de automatische updates aan te zetten. Signify laat weten dat de update in de komende dagen naar gebruikers toekomt, dus mocht je het nog niet binnen hebben, dan komt de update waarschijnlijk elk moment.

Meer Philips Hue en mis niets met onze Bright-app.

Lees meer over:

Deel via