Google Pixel 9 lijkt hét apparaat te worden voor je smarthome

©Unsplash

Google Pixel 9 lijkt hét apparaat te worden voor je smarthome
14 juli om 11:00

Met nog pakweg een maand te gaan tot de lancering blijkt de Google Pixel 9 een lekkere toevoeging te worden aan je smarthome. De nieuwe smartphone heeft namelijk interessante hardware onder de motorkap zitten, die communiceert met je slimme apparaten in huis.

Dat blijkt uit informatie in de database van FCC, de instantie waar bedrijven hun apparaten moeten aanmelden voor verkoop de Amerikaanse markt. Onlangs werden daar door Android Authority vier nieuwe inschrijvingen van Google ontdekt voor telefoons - en raad eens: met de Pixel 9, Pixel 9 Pro, Pixel 9 Pro XL en de Pixel 9 Pro Fold komen er zeker vier nieuwe smartphone-modellen aan.

Bij de informatie over de radiosignalen die de smartphones kunnen ontvangen en sturen, staat naast bijvoorbeeld 5G, Wi-Fi en Bluetooth ook Thread vermeld. Dat is een mesh-protocol dat verbonden is aan Matter, dat slimme apparaten met elkaar laat communiceren. De nieuwe Google Pixel-smartphones kunnen dus praten met je smarthome-apparaten, een primeur voor een Android-smartphone en extra handig als je veel smart home-gadgets in huis hebt.

Onderdeel van Android 15

De langverwachte ondersteuning voor het Thread-protocol in Android-telefoons is mogelijk door Android 15, dat momenteel nog in de testfase zit. Het nieuwe besturingssysteem heeft uiteraard meer nieuwe functies, waaronder edge-to-edge-apps die het volledig scherm in beslag nemen. Ook contactloos betalen via NFC moet ‘naadlozer en betrouwbaarder’ worden. Naar verwachting komt Google in augustus met de volledige uitrol van Android 15.

Lees meer nieuws over Android en blijf op de hoogte met onze app.