Donald Trump kan er weer lustig op los Instagrammen

©Canva

Donald Trump kan er weer lustig op los Instagrammen
13 juli om 15:30

Presidentskandidaat Donald Trump kan weer vrijuit Instagrammen en Facebooken. Trump heeft een lange tijd een heel restrictief account gehad op Instagram en Facebook. Hij kreeg beperkingen opgelegd omdat hij nog wel eens met opruiende teksten wil komen. Teksten die mogelijk hebben gezorgd  voor de bestorming van het Capitool. 

Meta laat in een blog weten dat het Donald Trump weer meer controle teruggeeft over zijn online aanwezigheid op de social media, maar laat weten dat er nog wel enkele regels aan zijn verbonden om te zorgen dat het gedrag niet wordt herhaald waarvoor hij eerder de sancties kreeg opgelegd. Meta heeft het besluit genomen hem weer meer vrijheid te geven omdat het meent dat het publiek het recht heeft om te weten wat politici te zeggen hebben, zodat ze goedgeïnformeerde keuzes kunnen maken.

Presidentsverkiezingen in Amerika

Meta schrijft: “Nu de partijconventies binnenkort plaatsvinden, waaronder de Republikeinse conventie volgende week, worden de kandidaten voor het presidentschap van de Verenigde Staten binnenkort formeel genomineerd. Bij het beoordelen van onze verantwoordelijkheid om politieke meningsuiting toe te staan, zijn wij van mening dat het Amerikaanse volk op dezelfde basis moet kunnen horen van de genomineerden voor het presidentschap. Als gevolg hiervan zal voormalig president Trump, als genomineerde van de Republikeinse Partij, niet langer onderworpen zijn aan de verhoogde schorsingsstraffen.”

Alle Amerikaanse presidentskandidaten blijven onderworpen aan dezelfde Community Standards als alle Facebook- en Instagram-gebruikers. Dat betekent dat als Trump toch haat zaait of aanzet tot geweld, zijn account wederom kan rekenen op restricties. Vooralsnog heeft hij in ieder geval meer vrijheid en kan het volk dat straks al dan niet op hem wil stemmen horen wat hij precies te zeggen heeft. In het verleden is de Amerikaanse presidentskandidaat en ex-president al eens geband van Twitter, waarna hij toen Elon Musk het overnam zijn account weer terugkreeg. Al had Trump destijds ook al zijn eigen social medium opgericht, dat Truth Social heet.

Meer over sociale media, en schrijf je in op de gratis Bright Nieuwsbrief.