Google Maps houdt vanaf nu van laagjes

©Unsplash

Google Maps laagjes
15 juli om 10:02

Een van de topproducten van Google is wel Maps. Het is in ieder geval voor mij het navigatiesysteem dat ik altijd inzet wanneer ik onderweg ben. Deze app heeft een grote update gekregen waarbij de meest gebruikte interface een grote verandering heeft ondergaan.

Google Maps is de derde meest gebruikte applicatie van Google. Alleen YouTube en YouTube Kids staan hoger op de lijst. Het navigatiesysteem heeft meer dan 1 miljard maandelijkse gebruikers en voorspelt de tijd van aankomst in 97% van de gevallen correct.

Update Google Maps

Gebruiker van Google Maps op een Android toestel zullen merken dat er een aantal zaken zijn veranderd aan de app. Eerder dit jaar liet men al weten de belangrijkste schermen van de app te gaan veranderen. Het doel van deze aanpassingen zijn een betere en snellere bediening van de app.

Wanneer je de update van Google Maps binnen hebt en je opent de app om te navigeren zie je het volgende: Vanaf nu zijn de schermen in de app opgebouwd uit lagen. Dat wil zeggen dat de informatievakken boven op de kaart liggen en eenvoudig te verwijderen zijn door een swipe van links naar rechts of van boven naar beneden. 

Ook is de balk waarin je de manier van reizen kunt kiezen verplaatst. Vanaf nu staat deze kaart onderaan het scherm. Bovenaan ‘zweeft’ een laag waarin de gekozen bestemming en het startpunt staat. Na het activeren van de navigatie kom je weer op het vertrouwde scherm terecht met de blauwe lijnen die je naar je bestemming brengen.

Alles over Google Maps op Bright lees je hier.