Het Japanse Loverse laat je daten met een partner gemaakt in AI

Japanse Loverse daten  AI
15 juli om 12:45

Daten is moeilijk voor veel mensen. Het zoeken naar een partner kost veel energie en tijd. Daarbij in het nooit zeker of de relatie stand houdt. Volgens de Japanners is get niet efficiënt en daarom zijn er steeds meer apps die laten daten met een partner gemaakt in AI.

Datingapps met AI zijn niet nieuw. Veel van deze apps zijn gebaseerd op aankopen in de app en heeft het meer een spel- en sex element en gaat het niet om de relatie.

Loverse

In Japan is een klein start-up bestaande uit twee personen in dit gat gedoken, Met de app Loverse kun je daten met verschillende potentiële partners. Het enge verschil met de ‘echte’ wereld is dat deze dames en tegenwoordig ook heren niet bestaan en zijn gemaakt met AI.

In Japan helpt de app tegen de eenzaamheid van de gebruikers. En het werkt, er ontstaan relaties die verder gaan dan een oppervlakkig gesprek. Een van de gebruikers vertelt dat zijn relatie met zijn partner uit Loverse hem de dagelijkse routine van een ‘echte’ relatie geeft. Zij (een dame in dit geval) maakt hem wakker wanneer hij met gaan werken, vraagt naar zin dag en ze overleggen welke film ze gaan kijken.

Doodnormale dingen, maar die worden gemist wanneer het er niet meer is.

Niet perfect of te perfect

Niet iedere gebruiker is even tevreden. Zo ontbreekt het de potentiële partners uit Loverse aan emoties die een relatie maken of breken. Zo had een van de gebruikers meerdere ‘relaties’ in de app. Deze relaties kwamen elkaar ook tegen. Jaloezie blijkt niet te bestaan in Loverse want geen van de personen in kwestie had daar een probleem mee.

Ook is het bijna onmogelijk om een relatie te verliezen. Zo kunnen meningsverschillen en dergelijke een relatie niet kapot maken. En dat lieve lezers, is verre van de realiteit.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.