©Fastned

Fastned gaat hard en opent grootste snellaadstation

Fastned opent zijn grootste snellaadstation tot nu toe

15 juli om 22:27
Laatste update: 16 juli om 09:12

Bij Hoofddorp heeft Fastned zijn capaciteit verdubbeld op station Ruygen Hoek-West. Van 8 naar 16 snelladers. Het gaat hard.

Nog niet zo lang geleden kon ik je exact vertellen welke drie tankstations tussen Winsum en Amsterdam snelladers hadden. Nu is het moeilijk er eentje te vinden die geen snelladers heeft staan. Bovendien verdwijnen de trage 50 kW laders en komen op steeds meer plekken laders te staan die op 400 kW pieken.

Fastned heeft net station Ruygen Hoek-West aangepakt en daar de acht snelladers aangevuld met nog eens acht stuks. Het zijn allemaal de snelste 400 kW laders. Het resultaat is Fastneds grootste snellaadstation tot nu toe.

Tesla en Ionity

Eind 2023 had Fastned al 300 stations, waarvan 168 in ons landje. Tesla heeft aanzienlijk minder locaties in Nederland, met ongeveer 50 stuks, maar tot wel 32 laders op één plek (in Badhoevedorp) en de zestien die Fastned heeft staan op haar grootste locatie is bij Tesla eerder regel dan uitzondering.

Ionity blijft met 15 locaties en meestal een handjevol laders (vaak 2) behoorlijk achter bij Fastned en Tesla. Ruygen Hoek-West is dus voor Fastned het grootste station, maar Tesla heeft het Nederlandse record voor meeste laders op één plek. 

Voor de gebruikers van elektrische auto’s is er goed nieuws: de komende jaren komen er alleen maar meer locaties en snelladers bij. Daardoor wordt elektrisch rijden nog ontspannener.

Volg meer nieuws over EV's met ons populaire WhatsApp-kanaal.