Deze aanbiedingen zouden wij kopen tijdens de Amazon Prime Days

©Bright

Koopgids: dit zouden wij kopen tijdens de Amazon Prime Days
16 juli om 12:17
Laatste update: 17 juli om 12:52

Amazon heeft naast Black Friday nog een kortingsfestijn: de Prime Day, al duurt dat inmiddels twee dagen. Alleen voor Prime-leden en met flinke kortingen – maar niet elke korting is even scherp en niet elk product even goed. Deze spullen zouden wij kopen.

Let op: kortingen tijdens de Prime Days gelden alleen op 16 en 17 juli, en zijn soms maar een paar uur geldig. Wij zijn langs de kortingen op gadgets gelopen en hebben de dingen opgeschreven die momenteel echt bij Amazon het goedkoopst zijn. Maar het kan altijd lonen om even te checken of je inderdaad korting pakt: misschien is een concurrent inmiddels weer onder de prijs gaan zitten. NB: Bright verdient geen geld aan deze aanraders, deze lijst is puur redactioneel. Sommige dingen zijn daadwerkelijk goedkoper – dit vinden wij bij Bright de moeite waard:

Apple AirPods Pro 2 met usb-c kosten tijdens de Prime Days 222 euro, en dat is nergens goedkoper. Voor een tientje meer kan je ze ook elders krijgen, de meeste winkels vragen zo'n 250 euro voor deze dopjes en Apple zelf nog steeds 279 euro. Deze AirPods Pro 2 horen dankzij de H2-chip nog steeds tot de beste draadloze oordoppen: subliem geluid, geweldige ruisonderdrukking met ook een slimme dynamische optie die alleen herrie wegfiltert en regelmatig nieuwe functies via updates.

AirPods Max kosten in het blauw nu 512 euro bij Amazon en ook dat is goedkoper dan op andere plekken, waar de koptelefoon gemiddeld zo'n 540-550 euro kost. Hij stamt al uit 2020 maar maar hij staat z'n mannetje nog steeds dankzij uitstekende ruisonderdrukking en geweldig geluid, zeker als je via Apple Music naar Dolby Atmos-muziek luistert. Of je koppelt 'm aan je Apple TV. Let wel: deze heeft nog steeds alleen Lightning, een versie met usb-c wordt volgens geruchten later dit jaar verwacht. Overige kleuren zijn bij Amazon wat duurder, en daarmee minder concurrerend geprijsd.

Apple Pencil 2e generatie kost nu slechts 99 euro bij Amazon, elders al snel 120, 130 of zelfs 150 euro. Let wel: deze Apple Pencil werkt niet met de nieuwste iPad Pro en iPad Air, maar wel met de iPad Pro van de 3e, 4e, 5e en 6e generatie, de iPad Air van de 4e en 5e generatie en de iPad mini van de 6e generatie. Draadloos oplaadbaar en magnetisch te bevestigen aan de zijkant van de iPad, druk- en kantelgevoelig.

Apple AirTags 4-pack, nu voor 89 euro bij Amazon terwijl dat elders minstens 100 euro is, en vaak 129 euro. Vier AirTags voor aan je sleutels, in je tas en nog veel meer. Je kan ze makkelijk terugvonden met je iPhone: die toont in welke richting je moet zoeken en laat 'm piepen. Ben je buiten bluetooth-bereik, geeft elke passerende iPhone de locatie door. Ook fijn: de batterij is gewoon te vervangen. Helaas wel geleverd zonde haakje ofzo, dat moet je er nog los bij kopen. Dank Michiel voor de tip!

Ring-deurbellen zijn ook fors afgeprijsd. Logisch, want ze zijn van Amazon zelf, maar dat maakt de korting er niet minder om. Op de oudere Ring Videodeurbel 2e generatie krijg je 50 procent korting en dan betaal je slechts 50 euro voor de bel. Wil je liever de nieuwste Ring Video Doorbell Pro 2, dan betaal je 150 in plaats van 230 euro. En zo is op vrijwel alles van Ring al snel 35 tot 50 procent korting.

Bose QuietComfort Ultra, het paradepaardje van Bose kost momenteel 339,95 euro bij Amazon, terwijl de prijzen elders richting de 400 euro gaan. Het is Bose dus de ruisonderdrukking hoort bij de absolute top, het geluid is sterk en ook de transparantiemodus is goed: de meeste koptelefoons sturen het geluid van buiten te hard of te zacht door. En het heet niet voor niets comfort: deze koptelefoon zit lekker, ook voor brildragers.

Nintendo Switch OLED kost nu 279 euro bij Amazon, elders 320 euro. Dit is de beste versie van de Nintendo Switch: het oled-scherm toont games beduidend kleurrijker dan de eerste versie van de Switch met lcd-scherm. Van de ene kant: de Switch krijgt waarschijnlijk binnen een jaar al een opvolger. Van de andere kant: Nintendo blijft de komende maanden nog volop Switch-games uitbrengen en als je nog geen Switch had, heb je een ongelooflijke hoeveelheid games om in te halen.

Samsung SSD 990 PRO, breid de opslagruimte van je PlayStation 5 of game-pc drastisch uit met deze snelle SSD. Het geheugen is net zo snel als het ingebouwde geheugen van je PS5, zodat je na installatie gewoon dubbel of driedubbel zoveel games kan installeren als voorheen. Voor 1TB betaal je nu 123,30 euro, voor 2TB 160 euro, elders is dat al snel vijftig euro meer.

WD_Black C50, voor het uitbreiden van de opslag van je Xbox Series X|S. Steek je er makkelijk achterin, en alles werkt dan net zo snel als vanaf de ingebouwde opslag. Nu 108 euro voor 1TB, kost elders al snel 150 euro of meer.

Nuki Smart Lock 4.0 Pro, een van onze favoriete slimme sloten. Nuki werkt namelijk met de meeste smart home-systemen zoals die van Apple en Google en is makkelijk boven op veel bestaande, domme sloten te monteren. In zwart en wit, nu met 25 procent korting voor 216 euro.

DJI Mini 4K, de goedkoopste nieuwe drone in het assortiment van DJI. Verscheen pas in april voor een toen al scherpe 299 euro, maar Amazon verkoopt 'm tijdelijk voor 239 euro. Deze drone vliegt een half uur, met een maximaal bereik van zo'n 10 kilometer. De video's die je vervolgens maakt zijn van 4K-kwaliteit met 30 frames per seconde en 100 Mb/s, geen 60 fps dus. Een nadeel is dat het apparaatje geen obstakeldetectie of true vertical opnames biedt, dan moet je bij de duurdere modellen zijn. Dank Niels voor de tip!

Anker USB-C-wandoplader van 67 W, een compacte lader van Anker die krachtig genoeg is voor alles van smartphones en tablets tot middelgrote laptops. In wit of zwart, nu voor 2 tientjes.

Andere tips

Er zijn nog een hoop producten die vandaag daadwerkelijk goedkoper zijn bij Amazon dan in andere winkels. We kwamen veel LEGO-sets tegen: normaal gesproken niet goedkoop maar bij Amazon nu wel. Het gaat dan vooral om de LEGO-sets die wat meer gericht zijn op volwassenen. En ook veel games voor alle spelcomputers zijn vandaag goedkoop te vinden bij Amazon – vergeet echter niet om de digitale versie te checken, die zou goedkoper of even duur kunnen zijn.

Zie je een gouden deal die wij in dit overzicht vergeten zijn? Mail ons op redactie@bright.nl en dan voegen we 'm misschien nog toe!

Meer Amazon en mis niets met onze Bright-app.