Uber laat je nu ritjes in andere steden zoeken en Flying Blue Miles sparen

©Unsplash

Uber laat je nu ritjes in andere steden zoeken en Flying Blue Miles sparen
16 juli om 13:41

Een Uber bestel je normaal in je directe omgeving, maar het is nu ook mogelijk om alvast een ritje te reserveren voordat je ergens aankomt.

Net op tijd voor de zomervakantie komt Uber met de nieuwe functie. Bij het zoeken naar een rit, kun je in een andere stad een kijkje nemen en zelfs een auto reserveren rond een specifieke tijd.

Die reservering kan over enkele uren zijn, maar ook over enkele maanden. Zo weet je bijvoorbeeld zeker dat je na het landen met het vliegtuig met al je koffers bij je verblijf aankomt.

Als je nog niet wil reserveren, kun je met deze functie wel alvast zien waar je rekening mee moet houden als je er bent. Zoals wat de gemiddelde wachttijd is en hoe duur een rit gaat zijn.

Ook Miles sparen

Uber werkt nu ook samen met het Flying Blue-programma van Air France-KLM. Tijdens ritjes in Nederland en Frankrijk kun je Miles sparen. Specifiek krijg je 1 Flying Blue Mile voor elke euro die je aan een Uber-rit hebt uitgegeven. Boek je meer dan vier Uber-ritjes in een maand, dan krijg je 2 Miles voor elke euro die je uitgeeft.

Gespaarde Miles kun je onder andere uitgeven aan Air France-KLM-vliegtuigtickets, een upgrade voor je vlucht of aan spullen in de Flying Blue Store. Het is ook mogelijk om je punten aan een goed doel te doneren.

Lees meer over Uber, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.