©Anthropic

ChatGPT  Androidapp

ChatGPT concurrent Claude heeft nu ook een Androidapp

17 juli om 13:23

Hoewel de meeste aandacht uitgaat naar ChatGPT van OpenAI zijn er meer AI-assistenten die je kunt gebruiken. Claude is er daar een van. Deze heeft nu ook een app voor Android.

Het bedrijf Anthropic maakt zijn eigen AI-assistent met de naam Claude. Hiermee kun je antwoorden krijgen op vragen en hulp krijgen bij schrijven en rekenen. 

Claude Androidapp

Er was al een app voor Claude op iOS en nu eindelijk kan de rest van de wereld de app downloaden voor Android. Het design van de app is grotendeels hetzelfde als bij de app voor iOS. Je maakt gebruik van de meest recente versie met de naam,Claude 3.5 Sonnet. Dit is het middelste model waarbij Claude 3 Opus het krachtigste is.

Door de toevoeging van de app voor Android kun je nu op elk belangrijk platform gebruik maken van Claude. Ook in deze app ku je foto’s uploaden en maken voor een analyse of het beantwoorden van een vraag. Ben jen ergens waar je de taal niet spreekt, Claude helpt je met een real-time vertaling. Als laatste kan Claude je met de app ook helpen met complexe vraagstukken zoals het analyseren van contacten.

Het gebruik van de app is gratis. Wil je meer acties uitvoeren dan zul je moeten updaten naar Pro en dan betaal je 20 euro per maand.