©Unsplash

Tinder helpt je om de beste profielfoto te kiezen

Meer kans op een match: Tinder helpt je de beste profielfoto te kiezen

17 juli om 14:35
Laatste update: 17 juli om 20:11

Als datingapp moet je meer dan singles bij elkaar brengen. Volgens Tinder hebben deze singles hulp nodig bij het optimaliseren van hun profiel.

De profielfoto, al sinds het ontstaan van websites en later apps het belangrijkste onderdeel van een profiel. In een datingapp is de foto belangrijk, want daar wordt het eerste contact gelegd en de interesse gewekt. 

Tinder Photo Selector

Tinder heeft daar onderzoek naar gedaan. Volgens dat onderzoek heeft 52 procent van de gebruikers moeite met het selecteren van de juiste foto voor hun profiel. Gelukkig hebben we AI die daarbij kan helpen.

Photo Selector is een functie die gebruik maakt van AI om de beste profielfoto’s te selecteren. Hiervoor maak je een gezichtsscan en geef je toegang tot de foto’s op je toestel. De software selecteert op basis van bepaalde criteria een aantal geschikte foto’s die je kunt toevoegen aan je profiel op Tinder.

Grotere kans op een match

Volgens het eerder genoemde onderzoek verhoogt de kans op een match wanneer je meerdere foto’s hebt. Met name vrouwen zeggen dat een profiel met minstens 4 foto’s van een man een grotere kans op een match maken. Deze nieuwe functie rolt eerst uit voor de Amerikaanse singles en zal deze zomer naar Nederland komen.

Mis niks met ons WhatsApp-kanaal en abonneer je op de Bright-nieuwsbrief.