Xiaomi legt Samsung het vuur aan de schenen met deze nieuwe vouwtelefoons

©Android Authority

Nieuwe vouwtelefoons Xiaomi uitgelekt, grote concurrentie voor Samsung?
17 juli om 15:35
Laatste update: 18 juli om 19:06

Samsung kwam in 2019 als eerste met een vouwbare smartphone op de markt. Sinds die tijd was het wat deze categorie betreft marktleider. Vanwege de kwaliteit, maar ook omdat andere merken nog niet zo hard inzetten op de vouwbare toestellen. Dit jaar zou dat wel eens kunnen veranderen.

Niet iedereen is even enthousiast over de nieuwe Samsung Galaxy Z Flip6 en Z Fold6. Critici zeggen dat Samsung snel zijn voorsprong in de ontwikkeling van dergelijke toestellen aan het kwijtraken is, en daar zit wat in. Honor lanceerde onlangs een concurrent voor de Z Fold6 die ontzettend dun is. Daarnaast heeft Motorola met de Razr 50 Ultra een geduchte concurrent voor de Z Flip6 neergelegd. En er zijn meer kapers op de kust.

Xiaomi Mix Fold 4

Op 19 juli zal Xiaomi tijdens een keynote twee nieuwe toestellen aankondigen. De Mix Fold 4 is een toestel met een scherm dat openvouwt als een boek. En uit de specificaties die nu al bekend zijn kunnen we zien dat de Samsung Galaxy Z Fold6 er een geduchte concurrent bij heeft.

Deze Mix Fold 4 heeft vier camera's aan de achterzijde en ondersteunt draadloos laden met 50 Watt en dat is veel meer dan de 15 Watt van Samsung. Daarnaast heeft het een IPX8-certificaat waarmee het bestand is tegen water.

Xiaomi Mix Flip

Ook zal tijdens hetzelfde evenement een nieuw model worden aangekondigd. Voor het eerst zal Xiaomi met een vouwbaar toestel zoals de Samsung Galaxy Z Flip op de markt komen. Het toestel zou de naam Mix Flip krijgen en veel op die van Samsung lijken.

Er is meer informatie rondom dit toestel. Het zou met 67 Watt snel kunnen laden en een grote 4500 mAh accu hebben. Ter vergelijking: dezelfde modellen van Samsung en Motorola hebben een accu van 4000 mAh. De twee schermen zijn respectievelijk 4 inch en 6,9 inch groot en een verversingsgraad hebben van 120 Hz. De chipset is een Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 (ook voor de Mix Fold 4). De camera's zijn 50 en 60 megapixel groot en de selfies neem je met een 32 megapixel lens.

Meer is er nog niet bekend omtrent deze nieuwe toestellen van een van de grootste producenten ter wereld. Tipster Yogesh Brar vermoedt dat de Mix Fold 4 alleen in China op de markt zal komen. De kans dat de Mix Flip wel op wereldreis gaat, is veel groter.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.