©Lomo

Met de Lomo-app heb je uitgesteld plezier van je foto's

Met deze app heb je uitgesteld plezier van je foto's

17 juli om 17:15
Laatste update: 17 juli om 19:55

De charme van een wegwerpcamera is dat je pas na een week weet wat je gefotografeerd hebt. De Lomo-app recreëert dit gevoel op een leuke en eenvoudige manier.

Er waren eens drie jongens op een festival. Ze kochten alle drie een wegwerpcamera en namen foto’s van hun ervaringen. Toen ze met modderschoenen en een tas vol vuile was terugkeerden, leverden ze de toestellen in om de foto’s te laten ontwikkelen. De foto’s waren leuk, de kosten waren wat minder. Kan dat dan niet anders?

Lomo

Ja, dat kan anders. De mannen bedachten een app die het gevoel van de wegwerpcamera zo dicht mogelijk kan benaderen. De Lomo-app kun je downloaden in de Apple App Store en de Google Play Store.

De Lomo-app is zeer eenvoudig. Je ziet een viewfinder, een teller hoeveel foto’s je nog kan nemen. Je kunt de flitser aan- en uitzetten en de camera draaien voor een selfie. Het leukste detail is wel dat je de grote sluiterknop moet draaien voordat je kunt een foto kan nemen. Dat moet het doordraaien van een analoog filmpje nabootsen, leuk detail.


Op een rolletje kunnen 20 foto’s en nadat je een foto genomen hebt, kun je hem niet terugkijken. Dat kan pas wanneer je de envelop ontvangt met de afdrukken die je via de app hebt besteld. Voor 9,95 euro ontvang je de gemaakte foto’s in de brievenbus.

Lees meer nieuws over fotografie en mis niets ons ons WhatsApp-kanaal.