©Gustav

Review Gustav Original laptop-bak

Review: is deze design-laptopbak beter dan een laptoptas?

23 juli om 08:33
Laatste update: 23 juli om 08:34

De Gustav Original is een designer-bak voor je flexplek spullen. Rutger probeert de bak uit op zijn flexplek. Is dit beter dan een laptoptas?

Wie regelmatig een flexplek gebruikt kent het spelletje. De tas moet aan het begin van de dag open en daar komen dan de laptop en accessoires uit. Een dongletje, een adapter, een telefoonlader, een ingelijste foto van de hond, een mok met “medewerker van de maand”, dat soort zaken. Het doet je enerzijds voelen dat het Groundhog Day is elke ochtend en anderzijds dat je hier maar deels werkt. Een veelgebruikte strategie om dit te voorkomen, is om een flexplek te claimen door die mok en die foto te laten staan en zo je territorium af te bakenen. Maar dat is formeel natuurlijk niet de bedoeling.

De Gustav Original - Organisator en Laptophouder is een soort tussenoplossing. Je hebt je spullen aanzienlijk overzichtelijker mee. Bovendien ligt alles voor het grijpen. Het is een bak met twee grote vakken, dus je hoeft je nooit af te vragen in welke van de 20 vakjes in je tas je de telefoonlader hebt laten zitten. Het grootste voordeel zit er echter in dat je de bak als laptopstandaard kan gebruiken. Je klapt de voorkant open en dan heb je opeens je scherm op een betere hoogte voor je ogen. Een draadloos toetsenbordje in je bakje en je hebt in minder tijd een betere werkplek gecreëerd.

Handig, maar het blijft een bak

Zijn er ook nadelen? Ja. Het is een bak. Als je dus 10 kilometer moet fietsen en je kunt hem niet in een kluisje op je werk laten staan, dan beschermt een tas beter en is hij makkelijker mee te nemen.

Nu ga ik met de auto naar het werk en hoef ik alleen de parkeerplaats over. Ik ben dan ook bijzonder enthousiast over de Gustav Original. Hij is prachtig gemaakt, in Europa, met mooi weggewerkte scharnieren en magneetjes en ik zit nu zonder extra moeite een stuk minder voorovergebogen te werken. Voor 198 euro is het geen goedkope aanschaf. Maar voor een dergelijk fraai stuk design is het geen gekke prijs. In de Original versie kun je een smal toetsenbord zonder numerieke toetsen kwijt. Wil je een full size toetsenbord meenemen, dan heb je de XL nodig. Die kost 215 euro. Beide zijn te koop in wit met houtkleur of wit met zwart.

Meer reviews en mis niets met onze Bright-app.