©Nintendo

Nintendo onthult laadstation voor Joy-Con Switch-controllers

Lekker op tijd: Nintendo komt eindelijk met laadstation voor Joy-Con Switch-controllers

18 juli om 17:02

De Nintendo Switch zit in zijn laatste levensjaar, en uitgerekend nu komt Nintendo met een oplaadstandaard voor de Joy-Con-controllers.

De lader wordt vandaag onthuld, maar komt op 17 oktober pas op de markt voor een onbekende prijs. De laadstandaard is een rechtopstaand balkje waar je twee Joy-Con op kan schuiven, zoals op de zijkanten van de Switch. Een usb-c-snoer in de bovenkant moet aan bijvoorbeeld het Dock van Switch worden gekoppeld om de controllers op te laden.

De laadstandaard kan ook worden gebruikt om de draadloze NES-controllers op te laden, die anders ook alleen opgeladen kunnen worden door ze op de zijkant van de Switch te klikken. Het is ook mogelijk om het voetje van de lader af te halen, zodat je een vrij compacte lader overhoudt. Dat is misschien makkelijk voor onderweg: je bent immers ook niet gebonden aan de usb-ingang van de Switch, en kan de lader ook op het stopcontact of een powerbank aansluiten.

Speelt usb-c-plicht een rol?

Het is niet duidelijk waarom Nintendo nu pas met zo'n accessoire komt. Tal van accessoiremakers hebben al jaren zo'n laadstandaard op de markt, die in veel gevallen zelfs vier Joy-Con tegelijk kunnen laden, in plaats van twee. Wellicht speelt de Europese usb-c-plicht hier een rol. De Joy-Con kunnen immers niet zelfstandig via usb-c worden opgeladen, maar via dit accessoire wel. Eind 2024 moeten alle mobiele apparaten zo'n aansluiting hebben. Mogelijk wil Nintendo met dit accessoire zorgen dat de Switch in Europa verkocht kan blijven worden zonder boetes te krijgen.

Toch komt de onthulling van het product op een vreemd moment, want geruchten wijzen op een aanstaande onthulling van de opvolger van de Nintendo Switch. Die nieuwe Switch zou mogelijk in het voorjaar van 2025 op de markt komen. Nintendo heeft al gezegd dat de nieuwe spelcomputer uiterlijk voor eind april 2025 aangekondigd wordt.

Meer Nintendo Switch en mis niets met onze Bright-app.