© Vincent Flibustier

Internet gaat los over de Crowdstrike-storing met deze grappen

CrowdStrike-storing leidt tot stortvloed aan grappen - dit zijn de leukste memes

19 juli om 23:13
Laatste update: 19 juli om 23:46

Computers met Windows gingen vandaag massaal plat door de grote storing veroorzaakt door een fout bij het bedrijf CrowdStrike. Maar veel mensen lagen ook plat - door alle grappen die er over op internet rondgingen. We zetten de leukste memes over de CrowdStrike-storing voor je op een rij.

De grote wereldwijde computerstoring als gevolg van een fout bij het bedrijf CrowdStrike heeft vrijdag de wereld even op zijn kop gezet. Een groot aantal Windows-computers toonden door de problemen een Blue Screen of Death. Maar het leidde op internet ook tot een stortvloed aan grappen. Op de spannende tech-crisis kun je dus terugkijken met een glimlach vanwege de loopjes die het internet ermee neemt. Hier is onze top vijf van leukste memes over de CrowdStrike-storing.

De millenniumbug had zich verslapen

Bijna 25 jaar te laat, maar hé, beter laat dan nooit, toch? Dat moet de millenniumbug gedacht hebben vandaag, want héél even zou je denken dat de digitale meltdown van 2000 zich ruim 24 jaar had verslapen.

Die gelukkige Mac- en Linux-gebruikers…

Aan de CrowdStrike-storing vielen alleen Windows-gebruikers ten prooi, dus moet je je bedenken hoe heerlijk het vandaag moet zijn geweest als Mac- of Linux-gebruiker. Aan die laatste categorie is onderstaande post op X gewijd.

De Vegas Sphere was ook al gecrasht?

In de categorie nepnieuws hebben we een ge-photoshopt plaatje van de Las Vegas Sphere. De gigantische LED-bol in de Amerikaanse gokstad moet volgens onderstaand bericht wel op Windows draaien, want anders zie je zo’n scherm natuurlijk niet. Wel mooi trouwens, al dat dodelijk blauw in de City of Sin.

We brengen CrowdStrike naar elk scherm ter wereld

Om de voorgaande categorie nog even door te trekken: iedereen was de hele vrijdag bezig om Blue Screens Of Death in allerlei willekeurige schermen ter wereld te proppen. Van treinstations tot vliegvelden en zelfs schermen bij concerten, overal werd het geplaagde blauwe scherm geplakt.

Een geweldige eerste werkdag

En tot slot: Vincent Flibustier die vrijdag zijn 'eerste werkdag bij CrowdStrike' had. En ja, wat doe je dan? Natuurlijk een update uitrollen die de hele wereld platlegt! Dat verhaal hield hij de hele dag vol, met zelfs een video waarin hij vertelt zogenaamd ontslagen te zijn op zijn eerste werkdag. Het leverde miljoenen views op. Gefeliciteerd Vincent, jij hebt deze Grote Storingdag gewonnen!

Volg meer tech-nieuws met ons populaire WhatsApp-kanaal.