Ook Twitch heropent deuren voor Donald Trump

© Unsplash

Ook Twitch heropent deuren voor Donald Trump
20 juli om 18:00

Het streamingplatform Twitch heeft het account van de voormalige Amerikaanse president Donald Trump hersteld. Trump werd voor onbepaalde tijd van het platform verbannen na de bestorming van het Amerikaanse Capitool in 2021.

“We hebben het Twitch-kanaal van voormalig president Trump hersteld,” vertelt een woordvoerder van het bedrijf aan verschillende media, zoals The Verge. “We geloven dat het waardevol is om rechtstreeks van presidentiële genomineerden te horen, wanneer mogelijk. Trump is nu de officiële, Republikeinse genomineerde voor het presidentschap van de VS.”

Als Trump opnieuw de gebruiksvoorwaarden van Twitch overtreedt, kan het bedrijf zijn account alsnog verbannen. "We blijven onze communityrichtlijnen handhaven en nemen de nodige maatregelen wanneer we overtredingen van onze regels vaststellen," aldus Twitch. 

Meermaals verbannen

Trump werd al meermaals verbannen van het platform. In 2020 werd de toenmalige president voor het eerst geschorst, destijds voor twee weken. Twitch nam deze maatregel omdat Trump zijn toespraak uit 2015 opnieuw uitzond, waarin hij beweerde dat Mexico criminelen en verkrachters naar de VS stuurde.

Daarna werd het account van de ex-president op 6 januari 2021 nogmaals geschorst. Dat gebeurde na de bestorming van het Amerikaanse Capitool door aanhangers van Trump. Twee weken later verlengde Twitch het verbod voor onbepaalde duur.

Eerder deze maand besloot Meta dat Trump weer actief mag zijn op Instagram en Facebook. Ook op die platforms was de ex-president na 6 januari 2021 niet meer welkom. Op X, nog een platform dat Trump weerde na de bestorming, mag Trump sinds november 2022 weer posts plaatsen. De ex-president heeft sinds zijn X-account weer actief is slechts één post geplaatst. 

Meer over sociale media en schrijf je in op de gratis Bright Nieuwsbrief.