Streamer verslaat Shadow of the Erdtree met enkel stemcommando’s

Bandai Namco

Streamer verslaat Shadow of the Erdtree met enkel stemcommando’s
21 juli om 16:28

Streamer Larxa heeft de Elden Ring-uitbreiding Shadow of the Erdtree verslagen door uitsluitend stemcommando’s te gebruiken. De game (en vooral de uitbreiding) staat bekend om zijn hoge moeilijkheidsgraad.

Larxa deelde het nieuws op X. In een filmpje dat ze op het platform plaatste, toont ze hoe ze de eindbaas van de uitbreiding verslaat. In plaats van een controller gebruikt ze enkel bepaalde woorden die gelinkt zijn aan bepaalde acties, zoals ‘dodge’, ‘mama’ en ‘morb’.

Het duurde zo’n week om de uitbreiding op deze manier te verslaan. Larxa begon op 13 juli met haar uitdaging en slaagde er op 19 juli in om deze af te maken. Dat terwijl Shadow of the Erdtree notoir moeilijk is. De streamer Kai Cenat is bijvoorbeeld meer dan 1.000 keer doodgegaan tijdens het spelen van de uitbreiding.

Veel spelers vinden het te moeilijk 

Het spel is zo moeilijk, dat het op moment van schrijven zelfs ‘maar’ een gebruikersscore van 71 procent heeft op Steam. Dit staat in contrast met de bijna unanieme lof van professionele critici. De meeste negatieve recensies op Steam gaan over de moeilijkheidsgraad van Shadow of the Erdtree.

Dat Larxa erin slaagde het spel zo snel uit te spelen met stemcommando’s, komt niet als een verrassing. De streamer speelt al jaren op deze manier games. Vorig jaar voltooide ze de oorspronkelijke Elden Ring ook al uitsluitend met stemcommando’s.

Lees meer over games, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.