‘VR-bril Meta Quest 4 verschijnt in 2026’

©Meta

‘VR-bril Meta Quest 4 verschijnt in 2026’
20 juli om 23:47

Meta zou in 2026 een nieuwe Meta Quest 4 willen uitbrengen. Met een jaar later het debuut voor de uitgebreidere Meta Quest Pro 2. Dit stelt een gerucht dat wordt verspreid door The Information.

The Information laat weten dat Meta de Quest 4 ook in twee varianten uitbrengt: de een is een goedkopere variant, de ander een luxere, maar dan weer niet zo luxe als de Meta Quest Pro 2, die in 2027 uit zou komen. Echter blijft het daarbij, want specificaties voor de virtual reality-brillen zijn nog onbekend.

Meta Quest 4

Waarschijnlijk gaat het wederom om brillen die je in een volledig virtuele wereld plaatsen, al kun je mogelijk net als op de Quest 2 en 3 door de camera aan de buitenkant ook de echte wereld zien waarop dan bepaalde content ‘geprojecteerd’ wordt. Zo kun je op die huidige VR-brillen je huiskamer zien met daarbovenop een browser-venster, bijvoorbeeld. Zo kun je internetten en tegelijkertijd zorgen dat je niet volledig de virtuele wereld in wordt gezogen.

Meta Quest 3 is een VR-bril die in oktober 2023 op de markt kwam en 549 euro kostte. De VR-bril draait op een Qualcomm Snapdragon XR2 Gen 2-processor en bevat twee LCD-schermen van 2064 x 2208 pixels per oog (90 of 120 Hz). De Meta Quest Pro verscheen in oktober 2022 en kost een pittige 1209 euro. Daarvoor koop je wel een virtual reality-headset met een Qualcomm Snapdragon XR2+ Gen 1-processor, twee miniled-LCD-schermen van 3600 x 1920 pixels (90 Hz). 

Reality Labs

Het wordt nog wel even spannend wat er allemaal nieuw zal komen: Reality Labs, de afdeling die juist voor de innovaties en experimenten zorgt op de VR-headsets van Meta, zou moeten inslinken. Er wordt verwacht dat het 20 procent minder budget heeft. Het is nu afwachten tot Meta met bevestiging komt, maar er zouden meerdere VR-headsets in de maak zijn, dus de geruchten komen niet geheel uit de lucht vallen.

Abonneer je op onze nieuwsbrief om op te hoogte te blijven.