De batterij van deze e-bikes gaat langer mee na een grote update

©Cowboy

Batterij van deze e-bike gaat minder snel leeg na een update

De Belgische e-bike-fabrikant Cowboy heeft een update uitgebracht die ervoor zorgt dat de batterij van de e-bikes minder snel leeg gaat bij het fietsen op vlakke wegen. Ook zorgt de update ervoor dat je makkelijker steile heuvels op komt. 

Cowboy voegde vorig jaar de opvallende functie AdaptivePower toe aan zijn e-bikes. De functie past het vermogen van de elektrische fiets automatisch aan op basis van de situatie. Zodra je een helling oprijdt of sterke tegenwind hebt, levert de motor van e-bike extra vermogen, waardoor het makkelijker wordt om je snelheid te behouden. Hiervoor heeft Cowboy een algoritme ontwikkeld dat onder meer kijkt naar realtime-gegevens van de koppelsensor en waarvoor '20 berekeningen per seconde' worden uitgevoerd.

Makkelijker een steile heuvel op

Cowboy heeft vandaag de update naar AdaptivePower 2.0 aangekondigd. "AdaptivePower neemt rijders 50 procent steilere heuvels op zonder extra menselijke inspanning." Bij de eerste versie van de functie kon je zonder extra inspanning hellingen met een hellingsgraad tot 6 procent beklimmen, maar AdaptivePower 2.0 bereikt een hellingsgraad van 9 procent. Daarbij gaat het bedrijf uit van een fietser met een gewicht van 80 kilogram en een trapondersteuning van 25 km/u.

Batterijbesparing op vlakke wegen

Bovendien besparen fietsers met de functie na de update 10 procent meer batterijvermogen als ze op vlakke wegen fietsen. "Het batterijverbruik wordt verminderd door op het juiste moment de juiste stroom te leveren." Die batterijbesparing op vlakke wegen is er overigens alleen als er geen sprake is van harde tegenwind of extra gewicht. 

De update wordt in de komende dagen uitgerold naar de Cowboy-fietsen van de modellen Classic, Cruiser en Cross. "Zelfs een drie jaar oud Cowboy-model heeft nu een beter rijgevoel dan toen het de productielijn verliet", zegt Cowboy-topman Tanguy Goretti.

Lees meer nieuws over elektrische fietsen en blijf op de hoogte van het e-bike-nieuws met onze app.