'Google neemt afscheid van Chromecast en dit wordt de opvolger'

© 9to5Google

Dit wordt de opvolger van de Google Chromecast
23 juli om 02:34
Laatste update: 23 juli om 02:57

De nieuwe streaming-speler van Google is opgedoken op uitgelekte beelden. Het tv-kastje ziet er heel anders uit dan de huidige Chromecast. Ook opvallend: Google zou afscheid van de naam Chromecast nemen.

Er zijn afbeeldingen uitgelekt van de Google TV Streamer, wat de opvolger moet gaan worden van de Chromecast. Google stapt af van het ovale ontwerp van de HDMI-dongle, blijkt uit de beelden die in handen kwamen van 9to5Google.

De nieuwe gadget krijgt een vorm die meer lijkt op een settopbox, maar dan wel erg compact en met een schuin aflopende bovenkant. Ook te zien zijn twee kabels die uit de achterkant steken, vermoedelijk voor stroom en HDMI.

Google TV Streamer

Niet alleen het uiterlijk van de Chromecast verdwijnt, ook de productnaam. Volgens 9to5Google maakt de naam Chromecast namelijk plaats voor het saai klinkende 'Google TV Streamer'.

De eerste Chromecast kwam in 2013 op de markt. Hoeveel er in totaal van verkocht zijn, is niet bekend, maar in 2017 stond de teller al op 55 miljoen exemplaren. De laatste versie is de Chromecast met Google TV, die in 2020 in de VS werd gelanceerd en in 2022 in Nederland verscheen.

Afstandsbediening

De uitgelekte afstandsbediening van de nieuwe 'Google TV Streamer' lijkt qua uiterlijk op die van de laatste versie van de Chromecast, maar er zijn wel meerdere veranderingen. Zo is de nieuwe remote iets langer dan de huidige en zijn allerlei knopjes veranderd. De volumeknop is bijvoorbeeld verplaatst van de rechterzijkant naar de voorkant. Ook zitten de homeknop en de knop voor spraakbediening op andere plekken.

De Google TV Streamer wordt waarschijnlijk onthuld tijdens het Google-event op 13 augustus. Daar worden onder meer de Pixel 9-telefoons en de Pixel Watch 3-smartwatches aangekondigd.

Lees meer nieuws over gadgets en blijf op de hoogte met ons WhatsApp-kanaal.