Cybertruck rijdt rond in Fortnite, maar kan op veel kritiek rekenen

©Epic Games

Cybertruck rijdt rond in Fortnite, maar kan op veel kritiek rekenen
23 juli om 15:50

Epic Games voegt dinsdag de Cybertruck toe aan populaire game Fortnite, maar gamers en enkele medewerkers van het bedrijf spreken zich uit tegen de actie. 

Menig Fortnite-fan is kritisch over de toevoeging van de Cybertruck aan Fortnite. Dat heeft grotendeels met Tesla-CEO Elon Musk te maken, maar ook omdat de actie voelt als een advertentie. Om zoveel mogelijk spelers te verleiden om in de auto te rijden, wordt de Cybertruck gratis weggegeven na het voltooien van een reeks opdrachten.

Op X en Reddit wordt door fans opgeroepen om spelers tegen te werken die toch in de virtuele Cybertruck rijden. X-gebruiker Kaius heeft meer dan 10.000 retweets met een oproep om deze spelers naar de lobby terug te forceren. Uiteraard zijn er ook spelers blij met de toevoeging, maar die zijn minder luid.

Kritiek van medewerkers

Voornamelijk opvallend is dat enkele medewerkers van Epic Games zich hebben uitgesproken tegen de actie. Zo schrijft Kyle Wynn op X dat bedrijven bestaan uit verschillende mensen met hun eigen unieke meningen. Wynn schrijft erbij: "Die truck ziet er fucking raar uit en de CEO van dat bedrijf is een piece of shit."

Een andere medewerker van Epic schreef "Destroy on sight" met een emoji van een middelvinger op zijn X-account die inmiddels op slot zit.

Lees meer over games, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.